Najnovije vesti
Vesti Politika
SNS: Opozicija na sednici Skupštine grada BOJKOTOVALA SEBE

SNS: Opozicija na sednici Skupštine grada BOJKOTOVALA SEBE

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i narodni poslanik Aleksandar Mirković ocenio je da su stranke Vuka Jeremića i Dragana Đilasa "bojkotovale same sebe", jer se nisu pojavile i glasale na današnjoj sednici Skupštine Grada na kojoj se odlučivalo o članovima Gradske izborne komisije, saopštili su iz SNS-a.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vuk Jeremić i Dragan Đilas Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Vuk Jeremić i Dragan Đilas

- Na današnjoj sednici se odlučivalo o članovima Gradske izborne komisije, u čijem sastavu su i članovi stranaka Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, međutim ova grupacija se nije udostojila da se pojavi i glasa za svoje ljude - rekao je on.

Objasnio je da je na taj način došlo do situacije, gde su samo glasovima pozicije usvojeni predlozi opozicije.

Aleksandar Mirković
Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug
Aleksandar Mirković

Prema njegovim rečima stranka Dragana Đilasa odbila je da predloži predstavnike u Republičkoj izbornoj komisiji, što im je omogućeno kao rezultat međustranačkog dijaloga, iako nemaju svoje predstavnike u aktuelnom sazivu Parlamenta.

Mirković je poručio da je ovakav potez Dragana Đilasa pokazatelj da je prioritet takve politike samo Grad Beograd, a ne čitava zemlja.

- Drago mi je što će na ovaj način moći još direktnije da prate i kontrolišu izborni proces - kazao je Mirković.

Dodao je da će građani imati priliku 3. aprila da se izjasne o svim strankama i izrazio uverenje da će, zbog postignutih rezultata, SNS i Aleksandar Vučić osvojiti pobedu.