Dejan Stanković: Ko ne igra može da se ljuti posle 20. maja! Mora jednom i da krenemo iz minusa

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.02.22. | 15:40

Trener crveno-belih najavio duel sa Čukaričkim i ponovio da veruje u stopostotni učinak tokom proleća

Crvena zvezda je imala istorijsku evropsku jesen, ali će kiksevi iz prvenstva pokušati da nadokande perfektnim učinkom u drugom delu prvenstva. To je poruka Dejana Stankovića, koji je uoči sutrašnjeg duela sa Čukaričkim (17 časova, TV Arena), ponovio da veruje u svih 16 pobeda, mada je podvukao da će pred njim i njegovim izabranicima biti jako teška misija. Ali ne i nemoguća.

Očekuje se sutra da veliki broj navijača dođe na Marakanu i pokaže da i dalje veruje u osvajanje titule, pete u nizu.

Izabrane vesti

Počinje nešto najlepše, počinje prvenstvo, koja će u najmanju ruku biti zanimljivo. Biće jako lepo proleće. Rano je da pričamo o tome da li je moguće ostvariti 16 pobeda u nizu. Biće jako teško, ali ne i nemoguće. Kao što sam rekao na našem okupljanju spremamo se za takav poduhvat. Odradili smo jedne od boljih priprema od kada sam ja ovde. Momci su maksimalno spremni i u glavi i fizički. Svaki meč ćemo gledati kao finale, jer mi nemamo šta da izgubimo“, rekao je na početku obraćanja Dejan Stanković.

Pored Veljka Nikolića duel sa Čukaričkim će zbog distorzije zgloba propustiti i mladi Petar Stanić. Ostali su spremni, uključujući Bena i Kangu.

„Da, biće spremni Kanga i Ben. Posle prekida prvenstva oni su odmah bili u trenažnom procesu. Bili su sa reprezentacijama, odigrali dobro. Vratili su se, i već 3. februara su počeli da rade. Dakle, imaju desetak dana treninga. Vidim ih u protokolu. Što se tiče ostali dugo nismo uspevali da saniramo povredu Veljka Nikolića. Posle svakog udarca bol se vraćao. Ići će na malu intervenciju u Lion. Isto tako i mali Stanić je dobio distorziju članka pre dva dana na treningu, dosta jaku“.

Već na početku prvenstva moglo bi da zavarniči. Crvena zvezda igra derbi sa Čukaričkim, ali i Partizan ima teško gostovanje u Nišu.

 „Mi se uzdamo u sebe. Džaba nečiji kiks, ako ti nisi pravi. Moramo da se fokusiramo na nas. Ako neki poklon dođe oberučke ćemo prihvatiti. Moramo da razmišljamo samo o nama“.

Imaće i ozbiljan psihološki test crveno-beli, jer će u svaki meč ulaziti pod opterećenjem moranja.

„Pretvorili smo bodovni zaostatak u dodatni motiv. Ta situacija se prvi put događa Zvezd u poslednjih pet godina. I treba nekada da se dogodi. Time odrastaš i postaješ odgovorniji u svlačionici. Svaki da im pričam da nemamo pravo na kiks. Kao što sam već jednom izjavio, želim da se svaki navijač Crvene zvezde prepozna u ovom timu. Jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće stići“.

Navijači Crvene zvezde mnogo očekuju od Ohija koji je blistao tokom priprema u Antaliji.

„Momak je iskusan. Reč je o napadu koji je obeležio skandinavsko područje. On je momak koji se odlično kreće, prepoznaje igru, spreman je da se žrtvuje za tim. Dobili smo veliko pojačanje, iako je i Pavkov tu. Ja sam uvek za Pavkova. Nikada se ne zna kada će i koliko biti potreban, da li od početka ili da uđe. Spremaćemo utakmicu po utakmicu. Rekao sam im mnogo puta, da li igraš minut ili 15 minuta nemaš prava da se ljutiš. Može da se ljuti posle 20. maja, da onda sednemo i pričamo. Do tada svi smo jedno“.

Nahvalio je Dejan Stanković ekipu Čukaričkog, rad dugogodišnjeg prijatelja Saše Ilića koji je ostao bez prvog špica Đorđa Jovanovića. Stigao je Aganspahić iz Novog Pazara.

To je iskusan potez uprave Čukaričkog. Špica koji je otišao zamenili su napadačem sa iskustvom. On igra dugo našu Ligu, mada Čukarički ima i mladog Rakonjca, momka sa lepom perspektivom. Ne znam ko će da igra od njih dvojice. Gledali smo ih protiv Dinama iz Kijeva i videli mnogo lepih stvari. Sale radi odličan posao, dobili su neke automatizme. Mada mi igramo kod kuće i ne možemo da razmišljamo o drugom ishodu osim pobede. Bićemo spremni za svaki minut sutrašnjeg meča“, dodao je Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara