Ex -Yu

DF: Blokiraćemo cijelu Crnu Goru ako se napravi dil sa DPS-om

DF: Blokiraćemo cijelu Crnu Goru ako se napravi dil sa DPS-om
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | DF: Blokiraćemo cijelu Crnu Goru ako se napravi dil sa DPS-om

PODGORICA - Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su danas da će blokirati cijelu Crnu Goru protestima ukoliko izostane dogovor o novoj vladi unutar parlamentarne većine i iznevjerena izborna volja građana.

Poručili su i da je za izbornu koaliciju "Za budućnost Crne Gore" neprihvatljivo da bilo koji subjekat te koalicije pravi bilo kakav dil sa DPS-om.

"Tako smo se dogovorili prije nego što smo zaključili tu koaliciju. Takođe je neprihvatljivo da je bilo ko od tri pobjedničke koalicije sa DPS-om i svako iznevjeravanje volje građane naići će na veliki otpor svakog političkog subjekta ko želi da odbrani tu pobjedu", rekao je Mnadić na konfenerciji za medije.

On je kazao da će, u slučaju dogovora sa DPS-om, DF krenuti u snažne proteste.

"To neće biti protesti kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava crkva, hramovi ili neka važna adresa koja nadrasta političku scenu. Poslaćemo takvu poruku da ćemo blokirati cijelu Crnu Goru", naveo je Mandić.

Istakao je da se DF godinama borio protiv DPS-a i Mila Ðukanovića.

"Danas kada je ta partija u opoziji nemamo pravo da im dodamo ruku i vratimo na najvažnija mjesta odlučivanja, a to je da budu u izvršnoj vlasti ili da daju podršku novoj vlasti", rekao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je DF učinio sve i čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

Primijetio je i da Socijalistička narodna partija i poslije 25 godina ponovo bira između, kako je rekao, "Mila i Momira".

Ponovio je da će DF tražiti održavanje prijevremenih predsjedničkih država i poručio da Milo Ðukanović poslije svega što je uradio Crnoj Gori ne može da ostane na predsjedničkoj poziciji do aprila 2024.

Aludirajući na proteste na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanika početkom septembra prošle godine, Knežević je rekao:

"Nećemo se skrivati iza guma, šerpi, petardi. Bićemo zajedno s našim narodom i predvodićemo ga. Nećemo zabranjivati našem narodu da dođu sa trobojkama i staćemo pod njima i ostalim zastavama kojima se diči Crna Gora. Ostajemo čvrsto uz naš narod i izborne principe", poručio je Knežević, prenio je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije