REŠENA MISTERIJA GIGANTSKOG STOLA NA SASTANKU PUTINA I MAKRONA Ovo je jedini razlog? FOTO
Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

susret dvojice lidera

REŠENA MISTERIJA GIGANTSKOG STOLA NA SASTANKU PUTINA I MAKRONA Ovo je jedini razlog? FOTO

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je zahtev Kremlja da se podvrgne ruskom PCR testu uoči nedavnog sastanka sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i to je razlog zbog kog je držana socijalna distanca tokom razgovora dvojice lidera, potvrdila su Rojtersu dva izvora iz Makonove delegacije.

Fotografija Putina i Makrona kako sede na suprotnim stranama četiri metara dugačkog stola i razgovaraju o ukrajinskoj krizi munjevito se proširila svetom, a mnogi su iz toga iščitali diplomatsku poruku.

Međutim, dva izvora koji su upoznati sa Makronovim protokolom tvrde da je francuski predsednik imao dva izbora - ili da se podvrgne PCR testu ruskih lekara ili da poštuje stroga pravila distanciranja. Sada je jasno koju je odluku doneo.

- Vrlo smo dobro znali da to znači kako neće biti rukovanja i da će da sede za tako dugačkim stolom, ali nismo mogli da pristanemo na to da Rusi imaju predsednikov DNK, rekao je jedan od izvora za Rojters.

Drugi izvor kaže kako je Makron uradio PCR test uoči puta, kao i antigenski test u Rusiji koji je odradio njegov lični lekar.

- Rusi su nam rekli da Putin mora biti u strogom zdravstvenom balonu, izjavio je.

Kremlj nije odgovorio na poziv Rojtersa da prokomentariše ove tvrdnje.

Podsetimo, fotografija Putina i Makrona kako sede na suprotnim krajevima gigantskog stola postala je viralni hit.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja