SUDBINA MLADE RUSKINJE U RUKAMA SUDA ZA SPORTSKU ARBITRAŽU: O daljem učešću na ZOI u Pekingu odlučivaće se po UBRZANOM POSTUPKU
Foto: AP

PEKING 2022

SUDBINA MLADE RUSKINJE U RUKAMA SUDA ZA SPORTSKU ARBITRAŽU: O daljem učešću na ZOI u Pekingu odlučivaće se po UBRZANOM POSTUPKU

Ostali sportovi -

Sudbina Kamile Valieve (15) o daljem takmičenju na ZOI u Pekingu sada je u rukama Suda za sportsku arbitražu.

Odluka će biti doneta posle saslušanja po "ubrzanom postupku", preneo je AP.

Međunarodna agencija za testiranje takođe je potvrdila da je u toku žalba Sudu za sportsku arbitražu. Ruska antidoping agencija ukinula je privremenu suspenziju Valijevoj 9. febuara, pošto je dan ranije akreditovana laboratorija Svetske antidoping agencije u Stokholmu potvrdila negativan nalaz.

To se dogodilo istog dana kada je po planu i programu trebala da se održi ceremonija dodele medalja koja je zbog ovog slučaja obustavljena do daljnjeg, tj. dok se ne reši "pravni problem", prenosi "InsadeTheGames".

Kamila Valijeva
foto: Profimedia

Podsetimo, Valijeva je pre Zimskih olimpijskih igara u Pekingu navodno bila pozitivna na testu, koji je otkrio da je koristila zabranjeni lek za srce.

Uzorak je navodno dobijen pre nego što je 15-godišnjakinja u januaru osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Talinu.

Ona je na Igrama u Pekingu osvojila zlato u timskoj konkurenciji, a postala je i prva klizačica u istoriji koja je izvela potpuni četvorostruki skok na ZOI.

Kamila Valieva
foto: EPA/FAZRY ISMAIL, Profimedia

Portparol Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Mark Adams rekao je u sredu da je ceremonija dodele medalja u umetničkom klizanju odložena zbog "pravnih konsultacija" sa upravnim telom tog sporta.

Valijeva je takođe veliki favorit i u pojedinačnom takmičenju, koje traje od 15. do 17. februara.

Rusija, Kamila Valijeva, Kamila Valieva
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track