Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Alegri i dalje bez euforije, ali priznaje: Juventus igra bolje dolascima Vlahovića i Zakarije

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.02.22. | 00:45

Trener Stare dame ponovo istakao da srpski golgeter mora još mnogo da radi

Juventusovu devetogodišnju dominaciju prošle sezone prekinuo je Inter. Čudo će biti ako se i na kraju tekuće pehar Serije A nađe u Torinu, ali Juventus je ponovo počeo da igra kao u periodu kada je ređao trofeje.

U zimskom prelaznom roku došli su Dušan Vlahović i Denis Zakarija, a među navijačima Stare dame ponovo je zavladala euforija. Doprineli su tome pogoci obojice u debitantskom nastupu protiv Verone (2:0), a onda i pobeda nad Sasuolom 2:1 u četvrtfinalu Kupa Italije ostvarena zahvaljujući solo-prododu Vlahovića u 88. minutu.

Izabrane vesti

Navijači s nestrpljenjem čekaju polufinalni dvomeč protiv velikog rivala Fjorentine, a pre toga duel sa Atalantom - direktnim konkurentom za četvrto mesto Serije A koje donosi plasman u Ligu šampiona - pa gradski derbi sa Torinom i prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Viljareala.

Teško da trenutno ima navijača Juventusa koji neće upisati pobede u svakoj od tih utakmica, ali Masimilijano Alegri spušta loptu. Baš kao i posle duela sa Veronom, kada nije želeo da diže u nebesa novajlije, iako su svi drugi to, s pravom, činili.

Ipak, mora i Alegri da prizna pomak u igri njegovog tima dolascima doskorašnjeg napadača Fjorentine i veziste Borusije Menhengladbah.

"Srećni smo zbog Vlahovića i Zakarije. Oni su jako dobri igrači i brzo su se prilagodili. Juve igra bolje u poslednje vreme, tako da su nam doneli karakteristike koje nismo imali pre. Srećni smo što imamo Vlahovića, ali on mora još da napreduje, da bude jasniji u svojoj igri, da više napada prostor. Sve je to normalan proces za svakog igrača", istakao je Alegri.

Delovalo je da okršaj sa Sasuolom ide u produžetke, ali je onda Vlahović imao trenutak inspiracije. Krenuo je srpski golgeter sam na odbranu gostiju i rešio meč pre dodatnih pola sata ili, čak, penala.

"Bilo je praktično gotovo, ali imali smo sreće s tom poslednjom šansom", konstatovao je Juveov strateg.

Smatra Alegri da je pobeda zasluženo došla, jer je njegov tim stvorio mnogo prilika u drugom poluvremenu.

"Zaspali smo posle ranog vođstva, a Sasuolo nas je pritiskao i pritiskao sve dok nije izjednačio. U finišu prvog poluvremena pokazali smo naznake buđenja, a to se i dogodilo po povratku sa odmora. Pokazali smo pobednički duh, bili smo agresivniji, osvajali lopte, dobijali duele, a to je ono što pravi razliku. Posebno protiv ekipe kakva je Sasuolo".

Iako se mnogo toga pozitivnog dešava u Torinu poslednjih nedelja, Alegri ne razmišlja o Skudetu, pošto Juventus ima osam bodova manje od Intera, a uz to i meč više.

"Zaostajemo potencijalnih 11 bodova, tako da ne, ne razmišljamo o tituli, već se koncentrišemo na Atalantu. Oni su kvalitetna i fizički jaka ekipa, koja će želeti da se iskupi za ispadanje iz kupa. Moramo da budemo na najvišem nivou, pa ćemo videti šta će se desiti. Ostali timovi (Inter, Napoli, Milan) su nam mnogo daleko", objektivan je Alegri.


tagovi

JuventusMasimilijano AlegriDušan VlahovićDenis Zakarija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara