Marina Maljković (foto: MN Press)
Marina Maljković (foto: MN Press)

Marina Maljković: Ne mogu da kažem da nisam srećna, ovom timu je potrebno samo vreme

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 00:10

“Nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na Svetsko prvenstvo”, rekla je selektorka Srbije posle trijumfa protiv Južne Koreje

Drama je dostigla vrhunac u finišu utakmice, mogla je Srbija i da ispusti dobijeno, ali na kraju se pamti samo pobeda. Košarkašice su savladale Južnu Koreju na startu kvalifikacionog turnira u Beogradu i tako se prilično približile plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Kartu će imati priliku da overe u subotu i nedelju, kada će biti odigrane utakmice 2. i 3. kola.

Izabrane vesti

Svoje utiske posle meča s dramatičnom završnicom iznela je selektor Marina Maljković, koja se osvrnula na smenu generacije u reprezentaciji Srbije.

“Ova ekipa se okupila prvi put. Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da im čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Vrlo teška utakmica, tačno kakvu smo očekivali. Korejke su veliki borci, odličan tim. Mučile su nas u Tokiju, mučile su nas danas, zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobedio, jer smo pre početka govorili da je ovo vrlo težak protivnik”, istakla je Maljković.

Mnogo toga nije štimalo u igri Srbije, ali savršena partija u ovom trenutku i nije mogla da se očekuje.

“Vreme, potrebno nam je jedino vreme, a to je ono što nemamo. Posle tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja, ali nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na SP, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju”.

Upitana je i za povredu Dragane Stanković koja se desila u poslednjem minutu.

“Ne znamo ništa, povreda kolena je u pitanju, ali čekamo da vidimo šta se dešava”.



tagovi

Marina Maljkovićženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara