HVALA BOGU DA JE PRONAĐEN, ŽELIM MU SREĆU Pronalazak Alekse iz Kruševca posle 43 dana potrage ulilo nadu i ocu nestalog Mateja
Foto: Ana Paunković

Otac nestalog Splićanina ne gubi nadu

HVALA BOGU DA JE PRONAĐEN, ŽELIM MU SREĆU Pronalazak Alekse iz Kruševca posle 43 dana potrage ulilo nadu i ocu nestalog Mateja

Crna Hronika -

Nenad Periš kažeda mu i lepo vreme daje nadu s obzirom da je potraga po ovom vremenu lakša

- Bogu hvala da je mladi momak Aleksa nakon 43 dana pronađen. Želim mu svako dobro i sreću zajedno sa svojom porodicom. Nada nikada ne prestaje - rekao je Nenad Periš otac nestalog Splićanina kada je čuo da je pronađen mladić iz Kruševca koji je nestao isto kada i njegov sin.

Aleksa je nestao 28. decembra, a Matej Periš dva dana kasnije. Za obojicom su intenzivne potrage bile u toku, a jedna za sada ima srećan kraj.

Inače, nakon što je nađen, Aleksa je policajcima u Kruševcu rekao da je majci najavio da ide od kuće i da je dobrovoljno otišao. Iznajmio je stan na dan na Vračaru i nameravao je da otputuje u Kanadu.

Poneo je sve diplome, svedočanstva, dokumenta i ostavio majci poruku na kompjuteru da ide u Kanadu da radi za firmu koja mu nudi posao, smeštaj, vizu i da mu je sve obezbeđeno.

Za Aleksom je bila raspisana potera.

Aleksa Stanković, nestali Srbija
foto: Privatna Arhiva

Njegova majka je iz medija saznala da joj je sin pronađen.

- Verujte, pokušavam sve vreme da dobijem policiju. Niko mi se ne javlja. Znam koliko i vi - rekla je njegova majka Olivera i dodala: "Ne znam ni da li će Aleksa danas doći kući...".

Aleksa je, nakon razgovora u kruševačkom SUP-u otišao je kod bake, budući da je njegova majka pozitivna na korona virus, a potom se ponovo vratio za Beograd. Majku nije ni pozvao. U policiji je rekao samo da joj je ranije najavio da će otići za Kanadu i da je njegova odluka da ode od kuće.

Za Matejem Perišem potraga traje više od mesec dana, a uprkos velikm naporima srpske i hrvatske policije koja je dva puta dolazila u Beograd, nestali Splićanin još nije pronađen.

Matej Periš, Potraga, Nestao, Rečna Policija
foto: Ana Paunković, MUP RH

Potraga za Spićaninom još traje. Nenad Periš kažeda mu i lepo vreme daje nadu s obzirom da je potraga po ovom vremenu lakša.

- Traga se i na kopnu i na vodi za njim. Nažalost još nekih važnih informacija nema - rekao je on kratko.

Podsetimo ukratko, Matej u noći između 30. i 31. decembra bio na žurci u klubu "Gotik", kada se iznenada odvojio od svojih prijatelja i krenuo da trči po beogradskom priobalju. Jedina osoba s kojom je stupio u kontakt bio je taksista, koji je odbio da ga preveze, jer je imao zakazanu vožnju.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track