10. februar  2022. 23.18  | Izvor: Tanjug

Vulin: Gde god da se rode, Srbi treba da imaju srpsko državljanstvo

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarisao je "sramno korišćenje Srba iz Republike Srpske u političke svrhe od strane opozicije predvođene Draganom Đilasom" i naveo da mu je izuzetno žao zbog toga što su Srbi iz Srpske morali da slušaju "razne gadosti o sebi", navodeći da je cilj Đilasa i Ponoša da posvađaju i zavade Srbe.

"Beograd pripada čoveku rođenom u Bijeljini ili na mojoj Manjači onoliko koliko i onom ko je rođen na Vračaru. Srpska prestonica pripada svim Srbima. Srpska prestonica pripada svima onima koji hoće u tom gradu pošteno da žive i rade. Ja se zalažem za to da svi Srbi, gde god da se rode, imaju pravo na srpsko državljanstvo", poručio je ministar.

vulin, skupstina

Kaže i da nije Đilas sam izmislio "gadosti na račun Srba iz Republike Srpske", već je, tvrdi, cilj tog projekta posvađati, razjediniti Srbe i izazvati sukobe.

"Đilas, Ponoš i ostali koji pričaju gadosti o Srbima iz Srpske su slučajni Srbi. Vi se igrate sa nacijom, vi se igrate sa milion Srba iz Republike Srpske. To je ružno i to je opasno iznad svega", naveo je Vulin.

Njihov cilj je da posvađaju Srbe, a ako NATO kandidati Đilas i Ponoš izgube izbore u Beogradu i Srbiji organizovaće proteste i reći - doveli ste Srbe iz Republike Srpske i to će im biti opravdanje za poraz na izborima, dodaje Vulin.

"Ovo je laž koja neće prestati i na nama je da je raskrinkavamo. Još jednom poručujem Srbima u

Republici Srpskoj da ovo nije politika Srbije, već gadosti nekolicine pohlepnih ljudi koji bi da opravdaju svoj loš rezultat na izborima. To što rade Đilas i Ponoš, to je zločin. Oni nisu toliko neodgovorni koliko su tuđi, jer ovo što govore, govore iz tuđe glave", poručio je ministar gostujući na bjeljinskoj televiziji BN.