Pozornica

Balet "Sedam smrtnih grehova" pred banjalučkom publikom

Balet "Sedam smrtnih grehova" pred banjalučkom publikom
Foto: RTRS | Balet "Sedam smrtnih grehova" pred banjalučkom publikom

Večeras je u Narodnom pozorištu Republike Srpske izveden balet "Sedam smrtnih grehova" u koreografiji baletskog umjetnika Igora Pastora.

Prvi solista baleta Narodnog pozorišta Beograda predstavio se banjalučkoj publici svojom prvom predstavom.

Publika je uživala u spektaklu, a na sceni su se predstavili i baletski igrači Narodnog pozorišta Milan Rus, Bojana Žegarac, solisti Nikola Bjanko i Tijana Šebez, te ansambl Narodnog pozorišta Beograd.

"Balet je izuzetan vid umjetnosti, jer prikazuje šta je sve ljudsko tijelo u mogućnosti da izvede. Smatram da baletske predstave još nisu dovoljno ispraćene kako od publike, tako i od medija, iako imaju mnogo šta da pokažu", rekao je Pastor.

Igrači su na sceni u prvom planu, a svaki pokret govori svoju priču. Duh 21. vijeka donijeli su na scenu s nevjerovatnom lakoćom. Iako je ovo izvođenje komercijalniji oblik baleta, ističu da im je potrebno još mnogo podrške.

Predstavi je prisustvovala i ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

"Raduje me što je publika u Banjaluci sinoć imala priliku da gleda "Ožalošćenu porodicu", a večeras baletsku predstavu i vjerujem da će saradnja dvije institucije kulture u narednom periodu zaista značiti mnogo u smislu profesionalne i umjetničke razmjene, a na dobrobit pozorišne publike", istakla je Trivićeva.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije