OVAKO JE BIZNISMEN PRIGRABIO 10 MILIONA: Vojkan Krstić uhapšen u luksuznoj vili u Jajincima! EVO ŠTA JE POLICIJA OTKRILA!
Foto: Republika, Printscreen/Daily Motion

samozvani humanitarac

OVAKO JE BIZNISMEN PRIGRABIO 10 MILIONA: Vojkan Krstić uhapšen u luksuznoj vili u Jajincima! EVO ŠTA JE POLICIJA OTKRILA!

Crna Hronika -

Policija je pretresla nekoliko objekata na teritoriji Beograda koji su u vlasništvu Vojkana Krstića

Biznismen i samozvani humanitarac Vojkan Krstić (39) iz Beograda, vlasnik firme "Elita gradnja", uhapšen je juče sa još pet opštinskih funkcionera zbog sumnje da su ojadili opštine Čukarica, Vračar i Zvezdara za više od 10 miliona dinara.

Krstić se tereti da je od ove tri opštine naplatio nerealno velike, "naduvane" račune za odvoz šuta i otpada, u čemu su mu pomagali ostali osumnjičeni.

Držao divlje deponije

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Krstić je uhapšen u svojoj luksuznoj vili u Jajincima, a kad su mu specijalci upali u kuću, biznismen je zatečen u gaćama. Istovremeno su u svojim stanovima privedeni i D. T. (66), D. O. (60), Ž. P. (61), V. J. i N. P., koji su svi zaposleni u opštinama Zvezdara, Vračar i Čukarica.

- Krstić je tokom 2019. i 2021. godine na osnovu više ugovora koje je u ime svoje firme zaključio sa opštinama sačinjavao račune sa lažnim, "naduvanim" cenama za usluge odnošenja šuta i smeća. Krstić je, inače, držao nekoliko divljih deponija za odlaganje šuta i otpada, a u medijima se spekulisalo da je mnoge beogradske građevinske firme ucenjivao da moraju da odlažu otpad kod njega - objašnjava izvor, i dodaje:

- Krstić se, takođe, sumnjiči i da je naplaćivao opštinama usluge navodnog uklanjanja reklama i plakata sa javnih površina, ali ti poslovi nikada nisu izvedeni. Na taj način je oštetio tri beogradske opštine za više od deset miliona dinara.

Vojkan Krstić, Hapšenje, Privođenje, stanica policije, ulica Despota Stefana
foto: Nemanja Nikolić

Prilikom jučerašnje akcije, policija je pretresla nekoliko objekata na teritoriji Beograda koji su u vlasništvu Vojkana Krstića.

- Poseban akcenat stavljen je na udruženje Spasilački tim Srbije i njihov centar u Jajincima, koji je osnovao Krstić. Taj centar nalazi se na parceli od 25 ara, a istraga će utvrditi da li su ti objekti sagrađeni legalno. Osim toga, sumnja se da su članovi Spasilačkog tima koristili i deo Spomen-parka Jajinci za svoje potrebe, što takođe podleže krivičnoj odgovornosti - napominje naš sagovornik.

Inače, Krstić važi za uspešnog biznismena, vlasnika građevinske firme, a na društvenim mrežama se hvali humanitarnim akcijama. Tvrdi da mu je "životna misija da čini dobra dela", te da je sa humanitarnim radom započeo u 24. godini, kad se teško razboleo.

- Kada sam saznao da sam bolestan, prognoze lekara nisu bile baš najbolje. Bio je to težak period za mene i moju porodicu. Nisam hodao dva meseca i nije se znalo da li ću preživeti. Ipak, sve se dobro završilo, video sam kako je biti bolestan i kako je to nemati novca i rešio sam da promenim svoj život - pričao je on.

Pobožni domaćin

Za sebe kaže i da je veoma pobožan i da je "pravi domaćin". - Radim i po 20 sati dnevno, malo spavam, ali zarađujem dosta. Volim svoju zemlju i svoj narod i zato pomažem koliko god mogu. Ipak, izbegavam da ljudima dajem novac, već im kupujem ono što im je najpotrebnije, zapošljavam ih i popravljam njihove domove - hvalio se Krstić.

Vojkan Krstić, Novica Janjić
foto: Nenad Kostić, Printscreen/Youtube

Napomenuo je i da ne pije i ne puši, ali da se bavi ekstremnim sportovima "jer ima ludačku energiju". Međutim, njegove objave na društvenim mrežama ukazuju na to da i te kako voli skupe tompuse, vina i provod u kafani.

Zloupotrebio i Đokovića za samoreklamu

Vojkan Kostić je, u ogromnoj želji za samopromocijom, zloupotrebio i poznanstvo sa Srđanom Đokovićem, ocem našeg teniskog asa Novaka. Početkom oktobra prošle godine Krstić je objavio kratak video u kome je obavestio svoje pratioce da je gost kod Srđana Đokovića. Na snimku se vidi kako Srđan vozi kvad i puši tompus, a Vojkan ushićeno snima i komentariše:

- O nama najviše govore naša dela, a vrednost čoveka se meri veličinom njegove duše i širinom njegovog osmeha. Dva humanitarca, dva domaćina!

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track