Petak, sunce, uzmite slobodni dan - šta čeka Novosađane?

Sve u svemu, tu smo - petak je pred nama.
Petak, sunce, uzmite slobodni dan - šta čeka Novosađane?
Foto: 021.rs

Izgurali ste nekako i ovaj četvrtak i sada konačno možete da se obradujete petku. Ukoliko ne morate da radite u subotu. Ukoliko morate, razmislite što je to tako i šta da radimo da ne bude tako?

Možda je radna snaga shvaćena kao potrošni materijal, da vas se može amortizovati. Nije baš tako, reći će vam to i filozofi rada, ali bolje vi to znate od njih. Nego, da vidimo mi šta nas čeka.

Vreme
 
Vreme u petak biće prvi poljubac osobe koja vam se dopada! Februar je, a maksimalnih 15 stepeni Celzijusa i sunce. Minimalna, okej, biće dva stepena iznad nule, ali pregrmi čovek i gore od toga.
 
Uz to, vikend će početi obećavajuće, ali nas onda u subotu u nedelju očekuje nešto niža temperatura i po koji oblačak više. 
 
Ipak, bioprognoza ukazuje na - oprez. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropate mogu osetiti tegobe u vidu glavobolje, bolova u mišićima i razdražljivosti. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.
 
Dobro je znati i...
 
O danas izmenjen je režim saobraćaja na Mostu slobode, jer se popravljaju radarski reflektori u zoni stubova u vodi sa obe strane mosta. 
 
U pojedinim novosadskim ulicama neće biti struje. Đakona Avakuma, Stevana Todorovića, Teodora Mandić i Temerinska će u jutarnjim satima na neko vreme ostati bez struje. A isto važi i salaše Popović i Čestić na Čeneju.
 
Broj kovid pacijenata u Novom Sadu se smanjuje, ali, ipak, budite na oprezu i dalje. 
 
A ujutru, kada krenete da krstarite gradskim ulicama do posla, pomoć može da vam pruži Ivan Varnju, savetima iz saobraćajama, dojavama gde su gužve i - radari. Uz to, uvek izabere i dobru muziku.
 
Gde ići?
 
Dan možete da započnete ranojutarnjim treningom. Ekipa iz November Project Novi Sad okuplja se u 6.25 časova na ušću Kanala DTD u Dunav i odatle kreće u trening.
 
Predstava "Jovanča na putu oko sveta" igraće se u Srpskom narodnom pozorištu, u 19.30 časova.
 
Vedran Ferizović Trio nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg, u 19 časova. 
 
Red Hot Chilli Peppers tribune band nastupiće u Gerila baru, u 22 sata.
 
Brile, Branja Branja, Kurreh Bubbinoh, Banzae i 025 nastupiće u KC Lab, a događaj počinje u 20 sati.
 
Žurka Disco 2000 organizovaće se u baru Pero, u 21 čas.
 
Radionica o gitari održaće se u Omladinskom kreativnom centru, sa početkom u 19 časova.
 
Odliv mozgova sviraće u London pabu, a nastup će početi u 22.30 časova.
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 
  • Realista

    11.02.2022 08:34
    Odličan savet!
    Gro zaposlenih u javnom sektoru može bez problema da priušti slobodan dan, čak i slobodnu nedelju dana ili mesec - i ne bi se ništa promenilo... ali, u privatnom, onom zdravom sektoru, situacija je nešto drugačija.
  • Expat

    11.02.2022 02:47
    bravo
    Super informacije!!! Gde ici za vikend, od sporta, izlozbi, koncerata do svikri u pabovima, takve informacije mi trebaju kad se godisnje jednom vratim u Novi Sad iz nostalgije, pa da se ne osecam kao neki tupavi turista setajuci se samo u Jovinoj i Dunavskoj :-3
  • Ha ha

    10.02.2022 22:19
    Daaa
    Bravo
    Viktore za koment.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti