MANDIĆ I KNEŽEVIĆ (DF): Ako bude aranžmana sa DPS-om i prekrajanja volje naroda organizovaćemo MASOVNE PROTESTE! (VIDEO)
Foto: Facebook video prtscr / Demokratski front

napetosti u crnoj gori

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ (DF): Ako bude aranžmana sa DPS-om i prekrajanja volje naroda organizovaćemo MASOVNE PROTESTE! (VIDEO)

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je od lidera URA Dritana Abazovića na današnjem sastanku dobio uveravanja da ta stranka želi da okviru parlamentarne većine se postigne dogovor. Istakao je da DF ne može sa DPS-om podržavati bilo koju vladu.

"Mislimo da pored svih teških reči koje su saopštene dužni smo da nađemo rešenje. Shvatili smo da se nalazimo na ivici ponora, ne samo kao parlamentarna većina, već su svi građani Crne Gore dovedeni u veliku opasnost zbog političke krize koja je zahvatila ovu zemlju", rekao je Mandić.

Dodaje da su obavešteni da su vođeni razgovori i sa drugim subjektima iz parlamentarne većine, ali da imaju problem samo sa Demokratskom Crnom Gorom.

"Oni žele da razgovaraju i sa Demokratama, ali ne dobijaju pozitivne odgovore", rekao je Mandić.

DF, Andrija Mandić, Milan Knežević
foto: Facebook video prtscr / Demokratski front

Ističe da su obavešteni da su iz GP URA pozvali Demokrate na razgovore kako bi se "u okviru parlamentarne većine postigao novi dogovor".

"Želimo dogovor i da se pronađe rešenje. Ne želimo da budemo u suprotnosti sa voljom građana koji su glasali za nas i ne želimo da radimo zajedno sa DPS-om”, dodao je Mandić.

Naša želja, kaže Mandić, ne zavisi samo od DF-a.

"Verujemo da ovo što su nam saopštili predstavnici GP URA da je to njihov iskreni stav, a vreme koje je pred nama pokazaće da li je to tako", kaže Mandić.

Prema njegovim rečima, tražili su da stvari koje je trebalo da završi prethodna vlada završi neka nova koja bi, ako nema dogovora u okviru parlamentarne većine, u tehničkom mandatu trebalo da prirpemi nove izbore.

Veruju, dodaje lider DF-a, da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da te "pokidane niti povratimo i radimo zajedno".

"Ne gubimo nadu i ne želimo da povlačimo brze poteze koji mogu trajno rasturiti i nekoga iz parlamentarne većine brzo ugurati u krilo DPS-a. Ko god krene tim putem, bili oni URA ili SNP, moraju da znaju da niko neće te političke subjekte doživljavati kao partije koje su iskoristili DPS, nego da je DPS pronašao nove partnere", kazao je Mandić.

"Ako dođe do najgoreg scenarija, moraju računati da će DF predvoditi vaninstitucionalnu brobu protiv DPS-a koja bi se na taj način vratila kroz mala vrata na političku scenu Crne Gore. Pred nama su važnih nekoliko dana, a u narednoj nedelji verovatno će biti konsultacije sa predsednikom države (Milom Đukanovićem), jer je dužan po Ustavu da pozove sve predstavnike političkih subjekata na konsultacije vezano za izbor nove vlade. Tražimo strpljenja, ovo je jedan od najtežih momenata”, istakao je Mandić.

Mandić ističe da kada se krene putem koji razdvaja ljude u Crnoj Gori, niko ne može znati konačan ishod.

"Našom voljom, ni Knežević ni ja ne želimo da budemo u toj Vladi. To je naša volja", rekao je on.

Kazao je da će on i Knežević razgovarati sa Đukanovićem kada budu organizovane konsultacije.

Mandić je još jednom istakao da imamo primer Makedonije gde moraju da učestvuju autentični predstavnici albanskog naroda i da mora isto da se desi u Crnoj Gori sa srpskim narodom.

DF, Andrija Mandić, Milan Knežević
foto: Facebook video prtscr / Demokratski front

Prema rečima Kneževića, DF želi dogovor aktuelne većine, te da DF neće praviti nikakve aranžmane sa DPS-om.

"Smatramo da je bilo kakav dogovor van te većine prekrajanje izborne volje. Ukoliko se to desi imamo pravo da organizujemo masovne proteste. Zato želimo i apelujemo na kolege iz URA i Demokrata da sednu i da se dogovore. Abazović je nam saopštio da vidi neke funkcionere Demokrata u Vladi" naveo je Knežević.

"Sa našim narodom ćemo zaštititi volju građana. Bez izbora nećemo da osvajamo vlast" poručio je Knežević.

Kurir.rs / In4s.net, Foto: Facebook video prtscr / Demokratski front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track