Tepić: Zbog seksualnog nasilja u Palminoj režiji devojka završila u bolnici 1Foto: FB/DraganMarkovicPalma

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, iznela je preksinoć, u emisiji „Junaci doba zlog“, na televiziji N1, nova saznanja i optužbe na račun Dragana Markovića Palme za maltretiranje još jedne devojke, koja je, prema njenim rečima, završila u bolnici od povreda nastalih seksualnim nasiljem.

Marinika Tepić je rekla da je do saznanja o povređenoj devojci, kako tvrdi, žrtvi seksualniog maltretiranja u režiji prvog čoveka Jagodine i lidera Jedinstvene Srbije, došla preko policijskog službenika, koji je ovoj tragediji navodno svedočio.

– Ta devojka je bila toliko povređena da su lekari pozvali policiju. Nakon toga su se dogodile smene u jagodinskoj policiji, a to nikada nije ni procesuirano, a kamoli da je pravda zadovoljena. Kad vam to kaže policajac, normalno je pitanje kako očekivati da će bilo ko reagovati. Naročito ako je Palmi omogućena odbrana na svim nacionalnim frekvencijama, na najsiroviji način i najpokvareniji način – ispričala je Tepić, a prenosi Nova.

Nove optužbe i sumnje da je Dragan Marković Palma podvodio maloletnice i seksualno maltretirao žene, svih proteklih godina tokom kojih je obavljao i dalje obavlja javne funkcije na različitim nivoima vlasti, nižu se u kontinuitetu još od aprila prošle godine.

Tepić: Zbog seksualnog nasilja u Palminoj režiji devojka završila u bolnici 2
foto FoNet Milica Vučković

Slučaja pred nadležnim pravosudnim organima, međutim, nema, kao što javnosti nije poznato da je ijedna žrtva ili svedok saslušan odnosno da je iko dobio status zaštićenog, s obzirom na ogroman uticaj i kontrolu koju Dragan Marković ima u Jagodini, ali i kao deo aktuelnog režima. 

Takođe, mediji sa nacionalnim frekvencijama, poput televizija Pink i Hepi, kao i tablodi odnosno svi mediji koji su pod nesumnjivom kontrolom vlasti Srpske napredne stranke, ustupili su Markoviću vreme i prostor da se brani od ovih optužbi tako što će napadati Mariniku Tepić koja je u ovom slučaju istupila kao glasnogovornik njegovih navodnih žrtava.

Prvi slučaj o navodnom podvođenju žena i maloletnica na žurkama koje je za svoje prijatelje i poslovne partnere priređivao Dragan Marković Palma u Jagodini, Tepić je iznela još u aprilu prošle godine, prikazujući snimak svedočenja bivšeg radnika u hotelu u Kačarevu, rodnom mestu Markovića, koji je detaljno opisivao kako su izgledale žurke na kojima su podvođene maloletnice i žene, poslom ucenjene radnice u javnom sektoru u tom gradu, još od 2011. godine.

Usledila je jaka reakcija javnosti, a čak se i Palma sam javio u jagodinsko tužilaštvo da da izjavu, što je tumačeno kao pritisak na to telo.

Potom je slučaj izmešten u tužilaštvo u Kraljevu, koje je u avgustu prošle godine saopštilo da je utvrdilo da nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini.

Istovremeno, pojedine žene na rukovodećim položajima u javnim preduzećima u Jagodini negirale su da su njihove zaposlene seksualno ucenjivanje da bi dobile ili zadržale posao.

Tepić: Zbog seksualnog nasilja u Palminoj režiji devojka završila u bolnici 3
Foto: Vlada Srbije

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon izjave da će neko zbog navoda o seksualnom podvođenju morati da završi u zatvoru, ili Palma ili Tepić, ubrzo otputovao u Jagodinu u „zvaničnu“ posetu Palmi na otvaranje jedne od tamošnjih  fabrika, čime je i javnosti i lideru JS poručio da ga se ne odriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari