ZVEZDIN TALENTOVANI KLINAC KOGA JE SKAUTIRAO REAL OSTAJE U KLUBU: Stefan Leković na Marakani do leta 2026. godine!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

vera u mlade

ZVEZDIN TALENTOVANI KLINAC KOGA JE SKAUTIRAO REAL OSTAJE U KLUBU: Stefan Leković na Marakani do leta 2026. godine!

Fudbal -

Visoki defanzivac prolećni deo sezone prvi put će igrati u seniorskoj konkurenciji

Mladi talentovani štoper Stefan Leković je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom, te se visoki defanzivac obavezao na vernost svom voljenom klubu i nosiće crveno-beli dres do 2026. godine.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Stefan Leković jedan je od najtalentovanijih fudbalera poniklih u akademiji Crvene zvezde. Nije tajna da je skautiran od strane Reala iz Madrida, a od ove zime prekomandovan je u razvojni tim Grafičar da stiče iskustvo u seniorskoj konkurenciji. U oktobru je zajedno sa vršnjakom Lukom Lečićem produžio ugovor do 2024. godine, a sada je još jednom parafirao saradnju sa crveno-belima.

- Presrećan sam što sam potpisao drugi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Zvezdino sam dete i ovo je najveći san koji mi se ostvario u toku dosadašnjeg života i karijere. Snovi su uvek isti, a to je da postanem prvi štoper u prvom timu, zaigram u derbiju i odigram što više utakmica u voljenom klubu - istakao je Leković.

Zimske pripreme Zvezdino dete odradilo je sa ekipom razvojnog tima Grafičara.

- Seniorski fudbal je novost u mojoj karijeri, pripreme sa prvim timom Grafičara su prošle u najboljem redu, odlično sam se uklopio u ekipu i biću do kraja sezone deo Zvezdinog razvojnog tima, što će mi siguran sam mnogo značiti. Još uvek sam dosta mlad, ali mi svaka prilika veoma znači i mogu da kažem da ću dati sve od sebe da ostavim najbolji mogući utisak.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Podršku prilikom potpisa ugovora talentovanom štoperu pružio je Vladimir Petrović Pižon.

- Zaista mi mnogo znači podrška legende kluba kao što je Vladimir Petrović, ne treba trošiti reči o tom čoveku, radi se o Zvezdinoj zvezdi, srećan sam što mi je takva fudbalska veličina pružila podršku - zaključio je Leković.

Stefan Leković je Crvenu zvezdu kao dečak, prošao je maltene sve uzrasne kategorije. Iako je veći deo igračkog staža proveo kao defanzivni vezni fudbaler, momak rođen 2004. godine je prekomandovan na poziciju štopera. Iskustvo iz sredine terena mu je itekako značilo, jer se izdvojio u timu omladinske selekcije kao neko od koga su počinjali gotovo svi napadi u ekipi. Sposoban da iz zadnje linije iznese loptu, ponekad i do protivničkog šesnaesterca, Leković ima karakteristike “modernog“ štopera.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom zimske pauze usled svojih odličnih partija tokom prvog dela sezone u Omladinskoj ligi Srbije i Ligi šampiona za mlade fudbalere dobio je prekomandu u seniorsku ekipu razvojnog tima gde će se “kaliti” u narednom periodu i steći prekopotrebno iskustvo u drugom po jačini takmičenju u našoj zemlji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track