SSP Kragujevac: Grad raspale infrastrukture gradi četiri svetleće fontane 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Povodom najave gradskih vlasti Kragujevca da će na proleće početi rekonstrukcija Trga Radomira Putnika kod Suda reagovao GrO SSP po kome je to ulazak u besmislen i bahat projekat dok u gradu postoje akutniji komunalni i urbanistički problemi.

„Građani Kragujevca sa nevericom su primili vest da se za proleće planira rekonstrukcija Trga Radomira Putnika. Kako nadležni navode, ulice ispred zgrade starog Suda zatvoriće se za saobraćaj, a prostor dodatno ’oplemeniti’ sa četiri fontane, dve linijske i dve kružne, sve osvetljeno prigodnom ambijentalnom rasvetom, navodi se u saopštenju GrO SSP Kragujevac, po kojem je to potpuno besmileno u ovom trenutku imajući u vidu stanje infrastrukture u gradu.

Za kragujevački SSP „bilo bi u redu ulepšavati prostor u centru grada kada bi postojeće ulice, šetališta, trotoari i mostovi – bar oni u neposrednoj blizini Suda) izgledali pristojno, kada već
ne izgledaju atraktivno.

– Ipak, u situaciji gde u centru grada imamo na ulicama „jezera”, jer kišnica nema gde da ode, kada u Ulici Lole Ribara, koja je deo starog gradskog jezgra, pola rasvete ne radi, a behaton je u očajnom stanju, kada je pešački most kod Zastavinog sata toliko ruiniran da predstavlja sramotu za grad, smatramo besmislenim i bahatim ulaziti u takav projekat, kažu u ovdašnjem odboru Stranke slobode i pravde.

Po njihovim rečima, ovo je samo jedan od pokazatelja da gradski režim ne ume da odredi prioritete.

– Trotoari su u toliko lošem stanju da to više nije pitanje estetike, već bezbednosti građana i njihove imovine!, ističu iz SSP-a.

Ulazak u ovaj projekat je potez očajnika, jer lokalni vlastodršci pribegavaju populizmu u nadi da će šminkanjem kragujevačke bede o trošku građana još jednom prevariti te iste građane na izborima, ali neće im proći. Kragujevac se probudio i 3. aprila 2022. godine građani će pokazati gde im je mesto, zaključuju u svom današnjem obraćanju javnosti u GrO Stranke slobode i pravde u ovom gradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari