Podignuta optužnica protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad jer je tukao ženu, taštu i šuraka

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad iz tog mesta D. Ž. zbog tri slučaja nasilja u porodici.
Podignuta optužnica protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad jer je tukao ženu, taštu i šuraka
Foto: Pixabay
Po donošenju optužnog predloga, sud mu je odredio kućni pritvor. 
"Njemu se na teret stavlja da je 31. januara primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka, tako što je, pošto mu je supruga saopštila da želi da ga napusti, najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati svakoga ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci", navodi se u saopštenju Tužilaštva.
Kako se dodaje, on je "taštu vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice".
 
"Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, prilikom čega mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože", kažu u Tužilaštvu.
 
Dodaju da su u optužnom predlogu predložili sudu da se okrivljenom izrekne jedinstvena kazna zatvora od najmanje jedne godine i zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.
 
"Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu. Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica", rečeno je u Tužilaštvu.
  • Dragan

    10.02.2022 18:05
    V.D. direktora u centru za socijalni rad? Taj je na čelu ustanove koijavodi brigu o ljudima? Ko god ga je postavio na to mesto (pojedinac, kolektivno telo) morao bi da se oglasi ili podnese ostavku.
  • Loki

    10.02.2022 12:29
    Pa to je taj Sns kadar,idelan produkt opsteg stanja u Srbiji.
  • wnj

    10.02.2022 12:29
    Jel SNS kadar? ...vidim obrazac "tradicionalnih vrednosti", pa pitam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija