Nova vest
Auto-moto

Sreda, 09.02.2022.

20:10

Bolid u kojem će Ferstapen braniti titulu FOTO/VIDEO

Manje od dva meseca nakon prve titule svetskog prvaka Holanđanina Maksa Verstapena, ekipa Red Bula je predstavila novi bolid za predstojeću sezonu Formule 1.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Bolid u kojem će Ferstapen braniti titulu FOTO/VIDEO
EPA-EFE/Ali Haider

Red Bul je predstavio bolid RB18 koji će voziti Ferstapen i njegov klupski kolega Serhio Peres.

Šef tima Kristijan Horner je istakao da je cilj da Ferstapen odbrani titulu, ali je i naveo da bolid "neće izgledati baš ovako" do prve trke u Bahreinu.

"Svaka komponenta je drugačija u odnosu na prošlogodišnji bolid", rekao je Horner.

Ferstapen je rekao da ne oseća pritisak dok se priprema da počne obranu titule, koju je prošle godine osvojio u poslednjoj trci u šampionatu.

"Radiću ono što radim sve vreme, nema razloga da odjednom budem drugačiji", rekao je Ferstapen.

On je naveo da će najveća promena biti novi propisi i da će biti potrebno vreme da se navikne na bolid.

Sve ostalo je prilično jednostavno. Ne izgleda drugačije to što počinjem godinu kao šampion. Lično se osećam dobro. Važno je fizički se pripremiti na najbolji mogući način. Radoznao sam da vidim kako će se bolid ponašati na stazi. Jedva čekam da izadjem na stazu", rekao je Ferstapen.

Prvi predsezoni testovi održaće se u Barseloni od 23. do 25. februara, nakon čega će uslediti još tri dana testiranja u Bahrenu pred prvu trku u sezoni.

Nova sezona Formule 1 počeće Velikom nagradom Bahreina 20. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve