Foto: AFP
Foto: AFP

Tadićev teror i dalje traje: Gol iz slobodnjaka i dve asistencije u petardi Ajaksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 20:52

Ale i Entoni pogađali po dva puta

Uzdrmao je zidine Johan Krojf Arene krajem prošle nedelje seks skandal sada već bivšeg sportskog direktora Ajaksa Marka Overmarsa, ali na fudbalere amsterdamskog kluba nije ostavio uticaj. Makar ne na terenu. Tamo četi Erika ten Haga nema ravnog u Holandiji. U prvenstvu krupnim koracima idu ka odbrani titule, a ništa drugačije nije ni u Kupu gde Kopljanici takođe brane trofej. I od večeras su za korak bliži da to i učine, pošto su u četvrtfinalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji deklasirali Vitese na svom terenu - 5:0 (2:0).

Nije Ten Hag želeo da kalkuliše, da odmara igrače, poslao je tešku artiljeriju na tim iz Arnema i sasvim očekivano - pukla je petarda. Druga koju je Vitese ove sezone dobio od šampiona Holandije, a šesti uzastopni poraz u međusobnim susretima sa amsterdamskim klubom.

Izabrane vesti

Još jednu odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac i kapiten Ajaksa Dušan Tadić, upisao je dve asistencije - ima ih šest na poslednje četiri utakmice - obe kod golova brazilskog krila Entonija, a plasman u polufinale Kupa začinio je i golom iz slobodnog udarca sa oko 25 metara udaljenosti od gola. Bio je to njegov deveti gol u svim takmičenjima ove sezone i pride je zabeležio 19 asistencija na 27 utakmica od početka takmičarske godine.

Ne zaostaje ni Sebastijan Ale, sa večerašnja dva pogotka trenutno je na 25 u 26 odigranih mečeva (plus sedam asistencija), što znači da u proseku postiže skoro gol po utakmici. Platio ga je 22.500.000 evra, više nego bilo koga drugog u istoriji kluba, ali na osnovu onoga što je pokazao u prethodnih godinu dana vredi svaku paru.

KUP HOLANDIJE - ČETVRTFINALE, JEDAN MEČ

Utorak

PSV - Breda 4:0 (3:0)

/Madueke 8, Gece 28, 40, Gakpo 79/

Sreda

Ajaks - Vitese 5:0 (2:0)

/Entoni 17, 62, Ale 30, 46, Tadić 51/

RKC - AZ Alkmar 0:4 (0:3)

/De Vit 8, Pavlidis 23, Karlson 33, Abuklal/

Četvrtak

19.00: (2,00) NEC (3,45) Go Ahed (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Dušan TadićAjaksKup HolandijeViteseEntoniSebastijan Ale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara