OVO JE KONTROVERZNI DERBI ZBOG KOGA SE TRESE FUDBALSKA SRBIJA! Velika greška donela pobedu i TROFEJ KUPA Partizanu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

finale

OVO JE KONTROVERZNI DERBI ZBOG KOGA SE TRESE FUDBALSKA SRBIJA! Velika greška donela pobedu i TROFEJ KUPA Partizanu (VIDEO)

Fudbal -

U velikim neredima koji su obeležili početak, ali i tok utakmice povređeno je 28 pripadnika policije i šest navijača.

Tog 9. maja 2001. fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su finale Kupa na Marakani. U utakmici koju je kao krajnje sumnjivu apostrofirao bivši sudija Raka Đurović na Kurir TV, slavili su crno-beli, rezultatom 1:0.

Raka Đurović
foto: Kurir televizija

Kako Radivoje Đurović kaže, odbio je ponudu, a dan pred utakmicu, u 23.00 časa je saznao da ipak neće voditi finale Kupa. Umesto njega, pravdu je delio Miroslav Radoman.

Saša Ilić, Finale Kupa 2001
foto: Printskrin/Jutjub

Jedini gol na meču delo je Saše Ilića, koji je gol Crvene zvezde pogodio u 65. minutu. Pogotku tima iz Humske prethodila je velika greška Dejana Ilića, fudbalera kluba iz Ljutice Bogdana. On je kardinalno pogrešio na sredini terena, dao loptu direktno u noge Vladimiru Iviću, a ovaj je u trku uposlio Sašu Ilića, koji je sa nekih 20 metara preciznim udarcem smestio loptu u levi ugao golmana Saše Kocića.

Crvena zvezda je u toj utakmici bila bolji rival, stvarala šanse, ali njeni fudbaleri nisu uspeli da zatresu mrežu golmana Radovana Radakovića. Kolosalnu šansu za izjednačenje promašio je Milenko Aćimović.

Saša Ilić, Finale Kupa 2001
foto: Printskrin/Jutjub

Utakmicu između fudbalera Crvene zvezde i Partizana obeležili su i brojni incidenti, tačnije masovne tuče navijača ispred, ali i na samom stadionu. U velikim neredima povređeno je čak 28 pripadnika policije i šest navijača.

Saša Ilić, Finale Kupa 2001
foto: Printskrin/Jutjub

Policija je tada izdala saopštenje u kojem se kaže da su se Delije i Grobari tukli motkama, letvama, štanglama, drvenim palicama i drugim predmetima. Organi reda priveli su 28 izgrednika, a protiv 24 lica su podnete krivične prijave. Navodi se da su u neredima navijača ostećena dva službena i 14 privatnih vozila, parkiranih u neposrednoj blizini stadiona Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: Crvene zvezde. Strelac: Saša Ilić u 65. minutu. Vreme: povremeno pljuskovi. Gledalaca: 30.000. Sudija: Miroslav Radoman. Žuti kartoni: Zorić, Ilić, Aćimović (Crvena zvezda), Duljaj, S. Ilić, Ivić, Jeremić, Bečanović i Saveljić (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Zorić, Vitakić, Lerinc (od 79. min. Bošković), Lalatović, Bunjevčević, Gvozdenović, Ilić (od 74. min. Marković), Drulić, Aćimović, Pjanović. Trener: Slavoljub Muslin.

PARTIZAN: Radaković, Rašović, Jeremić, Saveljić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ivić, Ilić, Bečanović, Iliev (od 75. min. Delibašić). Trener: Ljubiša Tumbaković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track