Region

Policija S. Makedonije zaplenila 1,6 tona marihuane vredne 3,2 miliona evra

Autor:

Izvor: Beta

Policija S. Makedonije zaplenila 1,6 tona marihuane vredne 3,2 miliona evra

Izvor: pixabay

Policija Severne Makedonije objavila je danas da je u dve akcije zaplenila 1,6 tona marihuane u vrednosti od 3,2 miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je u prvoj akciji 1.559 kilograma marihuane juče zaplenjeno u firmi za odgajanje kanabisa za medicinske potrebe u Strumici, jer ta droga nije bila prijavljena.

"Zbog konstatovanih nepravilnosti u radu tog pravnog subjekta zaplenjena je neprijavljena marihuana u vrednosti od oko tri miliona evra, ukupne težine od preko jedne i po tone", rekao je on medijima, ali nije precizirao o kojoj se, od više firmi u Strumici koje se bave uzgajanjem marihuane, radi.

Spasovski je precizirao da je u strumičkoj firmi zaplenjeno tačno 1.559,27 kilograma maruhuane, od čega je 1.041,50 kilograma suvi cvet, 223,57 kilogerama suvi list o 294,3 kilograma biomasa, što je u suprotnosti sa Zakonom za kontrolu opojnih droga.

O toj policijskoj akciji je obavešten tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Strumici i nakon dokumentovanja slučaja biće podnesene odgovarajuće prijave, rekao je ministar unutrašnjih poslva Severne Makedonije.

 

Skoro istovremno sa policijskom akcijom u Strumici, istakao je, saobraćajna policija je na putu Ohrid-Resen zaustavila automobil "škoda oktavija", sa strumičkim tablicama, u kojem je pronašla tri torbe sa oko 50 kilograma maruhuane u ukupoj vrednsti od oko 200.000 evra.

 

"Automobil je vozio 38-godišnjak iz strumičkog sela Sačevo, a saputnik je bio 48-godišnjak iz Strumice. Obojica su uhapšeni i protiv njih će biti podnesena krivična prijava", rekao je Spasovski (mvr.gov.mk/vest/19068).