Porfirije i Pič: Obostrana podrška dijalogu između crkava i verskih zajednica ali i politike i društva 1Foto: N1

Patrijarh srpski Porfirije i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič razgovarali su danas o situaciji u Srbiji i regionu i iskazali obostranu podršku dijalogu, kako između crkava i verskih zajednica, tako i između svih ostalih političkih i društvenih strukutra.

Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg, i stoga smo uvek spremni na dijalog, poručio je patrijarh Porfirije.

Kako je saopštila, poglavar SPC je podsetio da svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između SPC i Anglikanske crkve.

Prijemu su prisustvovali ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, politički savetnik u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu Srđan Gligorijević i šef kabineta patrijarha, episkop marčanski Sava, dodaje se u saopštenju.

Specijalni izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan, ser Stjuart Pič, posle dvodnevne posete Beogradu, večeras stiže i u Prištinu, prenosi Kossev.

Pič će u Prištini imati sastanke sa najvišim kosovskim zvaničnicima. To će biti njegova prva zvanična poseta Prištini u svojstvu izaslanika za Zapadni Balkan, od kada je tu dužnost preuzeo krajem prošle godine.

Njegova poseta Beogradu i Prištini usledila je neposredno posle posete specijalnih izaslanika EU i SAD, Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari