Rafael Leao šutira na gol Lacija (© Reuters)
Rafael Leao šutira na gol Lacija (© Reuters)

Za Piolija je kup prioritet, za Sarija antisportsko takmičenje

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.02.22. | 13:56

Ko će na megdan Interu u polufinalu – Milan ili Lacio?

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Milan je jedini veliki tim u Seriji A kome Sergej Milinković Savić nije postigao gol. Srpski as se nalazi u odličnoj formi što je pokazao i na poslednjem meču protiv Fjorentine, a Kup Italije je takmičenje u kome je bio često protagonista. Na svom kontu ima već pet golova u najmasovnijem nadmetanju. Podsetimo, Sergej je potopio Atalantu u finalu Kupa Italije 2019.

Izabrane vesti

Ako Sergej čeka još uvek na prvenac protiv Milana, Čiro Imobile je noćna mora Rosonera. Na poslednjih pet odmeravanja snaga u svim takmičenjima, golgeter Lacija je svaki put tresao mrežu Milana.

Inerasantno je i da je Milan samo jednom pobedio Lacio na devet poslednjih mečeva u kupu, a jedina dva poraza Milana na San Siru su sitgla upravo od Rimljana, 2015. i 2019, oba identičnim rezultatom (0:1).

21.00: (2,10) Milan (3,45) Lacio (3,50)

Dva tima su se srela triputa u četvrtfinalu: dva puta su Rosoneri izašli kao pobednici (2002, 2012) dok su Nebeskoplavi slavili poslednji put 2015, tada je na klupi rimskog kluba sedeo aktuelni kormilar Milana, Stefano Pioli.

Budući da je Milan ispao iz evropskih kupova trener Pioli je označio Kup Italije kao priortitet u drugom delu sezone, zato ćemo u sredu veče videti najjači sastav Rosonera, odnosno tim koji je preokrenuo rezultat protiv Intera (obezbedio plasman u polufinale i čeka baš pobednika ovog duela) u subotu uključujući Mesijasa i Brahima Diaza.

U Milanelu su se oporavili svi igrači osim Zlatana Ibrahimovića koji će morati još da sačeka na povratak na teren. Ante Rebić će biti na klupi i to je veoma važna vest za Piolija, jer je Hrvat bio autor četiri gola na poslednja četiri meča sa Nebeskoplavima.

Gledajte Milan - Lacio i na sajtu mozzartbet.com

Mauricio Sari je podigao veliku prašinu izjavom da je Kup Italije antisportsko takmičenje, jer favorizuje jače i bogatije protiv slabijih i siromašnijih. Sari je aludirao na činjenicu da u Italiji nije moguće, kao u Engleskoj, Španiji, Francuskoj ili Nemačkoj, videti timove iz provincije i nižih liga u završnici. FS Italije želi da ima u završnici najjače i najpoznatije timove kako bi mogao da proda bolje televizijska prava i zbog toga pravi svake godine u teniskom stilu kostur takmičenja koji duplo favorizuje najveće: ulaze u takmičenje tek u osmini finala i igraju utakmice na svom terenu.

Inače, u Laciju će biti nekoliko izmena u odnosu na tim koji je pobedio u Firenci. Na golu će sigurno biti Rejna, vrlo verovatno ćemo videti Hisaja na poziciji desnog beka umesto Lacarija, dok su Lejva i Kataldi u konkurenciji za mesto između Milinkovića i Luisa Alberta, a Pedro i Felipe Anderson za poslednju komponentu napadačkog trozubca sa Imobileom i Zakanjijem.

Sari nema na raspolaganju samo Ačerbija. Dvojica mladih Srba, januarska pojačanja Lacija i Milana, Kamenović i Lazetić, sedeće na klupi.

Projektovani sastavi:

MILAN (4-2-3-1): Menjan - Kalabrija, Kalulu, Romanjoli, Ernandez – Tonali, Kesi – Mesijas, Brahim Diaz, Leao - Žiru.

LACIO (4-3-3): Rejna - Hisaj, Luiz Felipe, Patrik, Marušić - Milinković, Lejva (Kataldi), Luis Alberto - F. Anderson (Pedro), Imobile, Zakanji.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Roma 2:0 (1:0)

/Džeko 1, Sančez 68/

Sreda

21.00: (2,10) Milan (3,45) Lacio (3,50)

Četvrtak

18.00: (1,80) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,60)

21.00: (1,47) Juventus (4,40) Sasuolo (7,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Lacioac milanMilanKup Italije

Obaveštavaj me

Lacio
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara