JEZIVA TRAGEDIJA Dvogodišnja devojčica pojela OTROVAN BISKVIT! Gušila se do smrti, hteli da im ubiju porodičnog psa
Foto: Evgeniya Cherniga / Alamy / Alamy / Profimedia

tuga u meksiku

JEZIVA TRAGEDIJA Dvogodišnja devojčica pojela OTROVAN BISKVIT! Gušila se do smrti, hteli da im ubiju porodičnog psa

Planeta -

Jedno dete, u meksičkoj državi Halisko, umrlo je nakon što je pojelo kolačić sa otrovom koji je navodno bačen bučnom porodičnom psu.

Devojčica Hajdi Valerija (2) je navodno pojela deo otrovanog kolačića i 1. februara je prebačena u obližnju bolnicu.

Generalni sekretar Saveta Epigmenio Kariljo rekao je da uzrok njene smrti još uvek nije potvrđen. Međutim, porodični ljubimac je takođe patio od istog problema.

Prema novinskom sajtu Telediario Meksiko, devojčica je pretrpela dva respiratorna zastoja dok su se lekari borili da joj spasu život, i na kraju je preminula dva dana kasnije.

Novinski sajt je preneo da je otrovan i "kućni ljubimac", ali nije poznato da li su incidenti povezani.

Lokalni stanovnik je rekao: "Istina je da je vest šokirala ceo grad. U stvari, društvene mreže su buknule kada se saznalo šta se dogodilo".

Stanovnici Tototlana tvrde da je devojčicu otrovao neko kome je meta bio pas. Kariljo nije mogao da potvrdi te navode i rekao je da će se vlasti oglasiti čim se utvrde činjenice. Međutim, Kariljo je naveo da je još jedno lokalno dete, navodno staro šest godina, takođe hospitalizovano zbog intoksikacije neidentifikovanom supstancom.

Ipak, i dalje je nejasno da li je stanje mališana povezano sa preminulom devojčicom. Aktivista Arturo Islas Aljende rekao je: "Izgubili smo Valeriju, izgubili smo dvogodišnju devojčicu, zbog nekih beskrupuloznih likova koji su bacali otrovne kolače u Tototlan, Halisko. Ti momci bi trebalo da budu u zatvoru", rekao je on.

Vlasti su pružile punu podršku porodici žrtve dok se istraga nastavlja.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track