Ex -Yu

Ðukanović pozvao na brzo formiranje Vlade: "Cilj ulazak u EU"

Ðukanović pozvao na brzo formiranje Vlade: "Cilj ulazak u EU"
Foto: Facebook/Arhiva | Ðukanović pozvao na brzo formiranje Vlade: "Cilj ulazak u EU"

PODGORICA - Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović pozvao je na brzo formiranje Vlade, koja bi, kako poručuje, trebalo da bude utemeljena u jasnoj parlamentarnoj većini.

Ðukanović kaže da je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta treba sada raditi u Crnoj Gori.

"To je prije svega brzo formirati Vladu koja treba da bude utemeljena u jasnoj parlamentarni većini zasnovanoj u evropskoj i građanskoj politici, izabrati Vladu koja će sto prije početi aktivnosti na nastavku kvalitetnog pregovaranja sa EU, kako bi u bliskoj budućnosti stvorili mogućnost za ostvarenje cilja - ulazak u EU", rekao je Ðukanović za TV Crna Gora.

Na pitanje da li se prije dolaska u Atinu sastao s Dritanom Abazovićem i da li mu je on prihvatljiv za mandatara, Ðukanović nije odgovorio konkretno.

Kaže da će večeras biti u Podgorici i da će sutra imati priliku da čuje izveštaj o konsultacijama koje su obavili potencijalni konstituenti Vlade.

"Nakon toga bi na red došla inicijativa predsednika države. Iskreno, nadam se da da je u mom odsustvu obavljen taj prvi krug konsultacija, nadam se da postoji razumijevanje, iz svega što sam prethodno čuo iz razgovora u parlamentu, i kroz komunikacije koje sam imao, uvijek nezvanične, do trenutka dok se ne stvore uslovi da bude zvanična", zaključio je predsjednik.

Ðukanović je u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, na poziv predsjednice te zemlje Katerine Sakelaropulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije