Održan sastanak gradonačelnika Novog Sada i ambasadora Slovačke 1foto: press služba gradonačelnika Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Slovačke Fedor Rosoha ocenili su danas na sastanku; održanom u Gradskoj kući, da su odnosi Srbije i Slovačke tradicionalno prijateljski i stabilni, što omogućava da se na nivou lokalnih samouprava realizuju dobri zajednički projekti, između ostalog i na polju privrede.

Vučević se zahvalio ambasadoru Slovačke na podršci koju je ta zemlja pružila Srbiji u borbi protiv korona virusa, i naglasio da je slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine, te da Novi Sad kao harmonična multinacionalna zajednica podržava negovanje kulture i identiteta Slovaka.

Slovački ambasador čestitao je Novom Sadu titulu Evropske prestonice kulture, i najavio učešće umetnika iz Slovačke u programima prestonice kulture.

On je najavio i otvaranje izložbe u kulturnoj stanici „Svilara“, na kojoj će biti prikazani radovi umetnika slovačkog porekla koji je u svetu jedinstven zbog svog rada sa staklom, kao i nastup folklornog ansambla iz te zemlje na leto ove godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari