Linta: Đukanović ponavlјanjem izmišlјotina o velikosrpskom nacionalizmu podiže tenzije 1Foto: BETAPHOTO/European Council/Gaetan/MO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića o „velikosrpskom nacionalizmu koji ugrožava nezavisnost Crne Gore“, pokazuju da je reč o crnogorskom šovinisti „koji u kontinuitetu širi mržnju protiv Srbije i srpskog naroda“.

Kako je Linta naveo u saopštenju, Đukanović priča i o „malignom uticaju Srbije i Srba čiji je cilј destabilizacija Crne Gore i stvaranje opšteg haosa u toj državi, kao i o Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao instrumentu velikosrpskog nacionalizma“.

„Očigledno je da Đukanović ponavlјanjem providnih izmišlјotina o velikosrpskom nacionalizmu podiže tenzije, produblјuje podjele i kod dijela gradjana Crne Gore stvara osjećaj ugroženosti i uznemirenosti“, kazao je Linta.

Prema njegovim rečima, Đukanović nastoji da kod zapadnih centara moći  prikaže da je Srbija protiv Crne Gore a sebe „kao navodnog zaštitnika državnosti i nezavisnosti Crne Gore“.

„Đukanović snosi ogromnu odgovornost za težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i dugogodišnje brutalne napade na srpski identitet“, ocenio je Linta.

On je ukazao da Srbija ima legitimno pravo i ustavnu obavezu da brine o svom narodu koji živi izvan Srbije, kao i da to „apsolutno ne znači mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore“.

„S druge strane, Milo Đukanović se najdirektnije umiješao u unutrašnje stvari Srbije priznavši lažnu državu Kosovo“, rekao je Linta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari