Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 09.02.2022.

11:15

Jamamoto prvi posle ski skokova u nordijskoj kombinaciji

Japanski takmičar Rjota Jamamoto vodeći je posle ski skokova, prvog dela takmičenja u nordijskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Jamamoto prvi posle ski skokova u nordijskoj kombinaciji
EPA-EFE/Kimimasa Mayama

Jamamoto je skočio 108 metara i za taj skok dobio je 133 boda u prvom delu takmičenja. On će nešto kasnije kros kantri trku na 10 kilometara početi sa 38 sekundi prednosti.

Takmičar koji zabeleži najduži skok i dobije najviše ocene sudija počeće trku kao prvoplasirani, a iza njega idu takmičari redosledom koji je ostvaren u ski skokovima.

Austrijanac Lukas Grajderer startovaće kao drugi pošto je sakupio 123,4 boda, a iza njega će biti nemački takmičari Julijan Šmid (123,1) i Johanes Ridcek (122,2).

Austrijanac Johanes Lamparter startovaće kao peti sa minut i četiri sekunde zaostatka za Jamamotom, kao i Japanac Sora Jači.

Nordijska kombinacija je olimpijski sport od prvih Zimskih igara 1924. godine u Šamoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

51 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu