KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički srušio lidera na Banjici

Veliku pobedu izvojevali su odbojkaši Radničkog na gostovanju lideru BPŠ Superlige Srbije, ekipi Crvene zvezde, u zaostaloj utakmici 14. kola. Kragujevčani su slavili sa 3:1 u setovima (25:20, 25:23, 22:25, 26:24) i tako nastavili niz uspešnih rezultata na gostovanjima beogradskim „crveno-belima“.

Foto: SPD Radnički

Obe ekipe su u ovaj meč ušle rešene da poprave utisak nakon rezultatski neuspešnog vikenda. Za razliku od izabranika trenera Željka Bulatovića, koji su pokazali da su vrlo brzo i lako preboleli poraz na gostovanju kraljevačkoj Ribnici, na Beograđane je ubedljiv poraz od subotičkog Spartaka očigledno ostavio trajnije posledice, što je bilo primetno već u uvodnom periodu igre. Rezultatske neizvesnosti bilo je samo na početku seta, a onda su Šumadinci preuzeli sve konce igre u svoje ruke i bez većih problema rešili su ovu deonicu u svoju korist rezultatom 25:20.

Nešto više uzbuđenja viđeno je u drugom setu. Ponovo su Kragujevčani diktirali ritam i dobrom igrom u odbrani držali protivnika na rezultatskoj odstupnici, ali su ipak morali malo da se pomuče da mu zadaju završni udarac. Ipak, poenima kapitena Alekse Matića i Lazara Koprivice Šumadinci su dobili ovaj set sa 25:23 i uvećali početno vođstvo u setovima.

Prenuo se domaćin u trećem setu. Probudio se sjajni korektor Nikola Meljanac sa osam osvojenih poena, što je uz odličnu igru na mreži bilo ključno da „crveno-beli“ dobiju ovaj set rezultatom 25:22 i tako ostave pitanje pobednika ovog susreta otvorenim.

Usledila je velika borba u četvrtom setu. Beograđani su imali tri set lopte da ovaj meč uvedu u taj-brejk, ali je Radnički serijom uspešnih blokova okrenuo rezultat u svoju korist, dobivši ovaj period igre na razliku – 26:24, za konačnih 3:1 u setovima.

Kragujevčane je do pobede na ovom gostovanju predvodio Iranac Amir Tukte, koji je osvojio 16 poena, od toga 6 blokom i 5 sa servis linije. Kapiten Aleksa Matić i iskusni Mirko Radević dodali su po 14, Lazar Koprivica je zastao na 12, a Davide Kovač na 11 osvojenih poena.

Nikola Meljanac bio je najefikasniji u taboru domaćina sa 23 poena, novajlija Stefan Skakić je osvojio 13, a kapiten Čedomir Stanković 11 poena.

Uprkos porazu, „crveno-beli“ su sačuvali lidersku poziciju na superligaškoj tabeli sa skorom 11-4 i 32 osvojena boda, dok je Radnički peti sa učinkom 10-5 i 28 bodova na svom kontu.

Nakon dva uzastopna gostovanja, Kragujevčani će narednog vikenda ponovo imati priliku da zaigraju u svojoj dvorani, a rival će im biti ekipa Metalac Takova iz Gornjeg Milanovca.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1:3 (20:25, 23:25, 25:22, 24:26)

BEOGRAD

Dvorana: USC „Voždovac“.
Gledalaca: 150.
Sudije: Z. Radovanović, R. Leko.
Trajanje meča: 104 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Milić, Jevtić (libero), Stanković 11 (4 blk), Tadić 6 (1 blk), Daca 4 (2 blk), Arsenoski, Popović 2 (1 blk), Ristić 9. Meljanac 23 (2 asa, 2 blk), Skakić 13 (2 blk, 1 as). Nisu igrali: Nikolić, Milenković (libero) i Ilić. Trener: Igor Žakić.

RADNIČKI: Ivanković, Pantović (libero), Koprivica 12, Rikardo Kalvo 5 (3 blk), Matić 14 (1 blk), Radević 14 (4 blk), Kovač 11 (2 blk, 1 as), Tukte 16 (6 blk, 5 asova). Nisu igrali: Vidović (libero), Đurić, Vukmirović, Milutinović i Majstorović. Trener: Željko Bulatović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!