Najnovije vesti
Vesti Politika
ŠTA BI PROMENIO U PRESTONICI? Šapić: Neophodno da rad uskladimo sa potrebama Beograđana

ŠTA BI PROMENIO U PRESTONICI? Šapić: Neophodno da rad uskladimo sa potrebama Beograđana

Ako dobijemo poverenje, pokušaćemo da lokalnu samoupravu spustimo još niže, dođemo do građana i da ih čujemo na drugačiji način, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
aleksandar šapić Foto: Đorđe Kojadinović / RAS Srbija
aleksandar šapić

On je, kako je saopšteno iz Gradske opštine Novi Beograd, gostujući na TV B92, rekao da decenijama unazad, zahvaljujući reliktima prošlosti, imamo situaciju da se neko kada postane državni službenik više ne bavi potrebama ljudi.

- Sa tom praksom mora da se prekine i mislim da smo mi na Novom Beogradu to uspeli, jer smo došli bliže običnom čoveku i uspevali smo da osluškujemo građane. Neophodno je svoj rad uskladiti sa potrebama ljudi” - poručio je Šapić.

Naglasio je da će rešiti problem Savskog šetališta, te da mu je do toga posebno stalo, kao i da u situacijama kada veruje da je nešto u interesu Beograđana nije spreman ni na kakve kompromise.

- Odrastao sam na Novom Beogradu, na šetalištu sam kao dete provodio dosta vremena i znam kako je ono nekada izgledalo, a danas se Sava ne vidi od splavova. To je jedna od stvari koje su meni stavljali na dušu, a da kao predsednik opštine, u skladu sa mojim ingerencijama i Statutom grada Beograda, nisam mogao da rešim te probleme, već samo gradska uprava i pojedini republički organi - naveo je Aleksandar Šapić.

Dodao je da će možda sada dobiti priliku i ''da će kao gradonačelnik moći i za Novobeograđane da uradi 100 puta više''.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, kada je reč o splavovima, mora da se uvede standardizacija, da se zna koja vrsta splavova se postavlja, da ne sme da se čuje muzika u naseljenom mestu, te da se moraju uvesti priključci za struju i vodu.

- Možda sam ranije upotrebio malo rogobatniji termin-razbucam, ali time sam želeo da pokažem koliko mi je do toga zaista stalo. Učiniću sve da Savsko šetališe sredimo, a onda da ga potpuno obnovimo, jer tamo poslednjih 30 godina nije uložen nijedan dinar - rekao je Šapić.

Naveo je da je čuo ideju njegovog protivkandidata Vladete Jankovića o vraćanju železničke stanice na mesto sa koga je izmeštena i rekao da ne zna da li se o tome konsultovao sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, koji je pre nekoliko godina tu istu ideju podržao.

- Čuo sam tu ideju gospodina Jankovića i da se o tome konsultovao sa sinom koji je tamo radio, ali ne znam da li se konsultovao i sa Draganom Đilasom koji ga je kandidovao, pošto je Đilas 2013. godine kao gradonačelnik podržao ideju premeštanja železničke stanie - rekao je Šapić.

Ocenio je da problemi saobraćaja i zagađenja u Beogradu mogu da se reše, ali ne preko noći, kao što neki govore, već na njima mora da se radi.

- Da bismo rasteretili saobraćaj u Beogradu moramo da napravimo dva ili tri nova mosta, kod Vinče, da Stari savski most zamenimo novim. Zatim da napravimo tunel koji će za 11 odsto smanjiti opterećenje saobraćaja a to je tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara Despota Stefana - pojasnio je on.

Upitan da li ako pobedi lista koju će na beogradskim izborima predvoditi, to znači i da će on sigurno biti gradonačelnik Beograda, Šapić je odgovorio potvrdno.

- Znači, zato što bi sve drugo bila prevara, a mi ne želimo da varamo ljude. Onaj ko je prvi na listi nalazi se na glasačkom listiću, to je ujedno i jedino ime koje se nalazi na listiću. Drugo, u kampanji ću ja najviše izlaziti pred Beograđane sa planovima za koje ćemo im tražiti poverenje i mislim da bi bilo nefer da se nakon toga pojavi neko drugi - istakao je on.

Dodao je da takođe postoji i njegov rad i rezultati sa kojima izlazi pred građane, a 12 godina je u lokalnoj politici i 10 godina na čelu opštine Novi Beograd.

- Mislim da ima dosta stvari koje mogu da uradim, a koje će unaprediti život Beograđana i lokalnu politiku u našem gradu - zaključio je Aleksandar Šapić.