Slavlje igrača Monaka (©AFP)
Slavlje igrača Monaka (©AFP)

Monako ima novo zlatno pile - Magnesa Akliušea! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 22:57

Kneževi prvi polufinalisti Kupa Francuske

Svojevremeno su u crveno-belom dresu Monaka još kao klinci protivničke golmane rešetali Tjeri Anri i David Trezege. Nešto kasnije su Kilijan Mbape i Entoni Marsijal kao tinejdžeri (po 19 godina) prodao za 145.000.000 i 60.000.000 evra.

Hames Rodrigez, Toma Lemar, Bendžamin Mendi, Bernardo Silva, Fabinjo, Juri Tilemans, Timue Bakajoko i Žofri Kondogbija takođe su klubu doneli desetine miliona evra pre 25. godine.

Izabrane vesti

Oni su prošlost Kneževa, a budućnost Oreljen Čuameni i, po viđenom večeras u pobedi protiv Amijena (2:0) u četvrtfinalu Kupa Francuske, momak rođen 25. februara 2002, Magnes Akliuše.

Ofanzivni vezista, po potrebi krilo, koji uskoro puni 20 godina upisao je svoj peti nastup za prvi tim Monaka, ali prvi u startnoj postavi. Zapravo, prvi u kom je na terenu proveo više od 15 minuta. Upisao je asistenciju Kevinu Volandu u 54. minutu za 2:0, ali način na koji je to učinio, kao i nekoliko dodavanja pre toga koja saigrači nisu pretvorili u pogodak, pokazali su da se radi o izuzetno talentovanom fudbaleru, koji bi u skorijoj budućnosti Monaku mogao da donese novi ogroman transfer.

Sjajno je kontrolisao loptu, izdržao dva duela, a onda nesebično poslao loptu ka saigraču iako je bio u poziciji iz koje bi mnogi šutirali. Posebno u situaciji kada imaju priliku da postignu debitantski gol.

Pre toga, vođstvo domaćinu doneo je 22-godišnji defanzivni vezista Oreljen Čuameni već u 5. minutu. Najbolje se snašao posle kratkog odbitka na centaršut iz kornera i postigao gol i u trećem takmičenju ove sezone.

Monako je ovom pobedom postao prvi polufinalista nacionalnog kupa, u kom je prošle sezone stigao do finala, ali trofej čeka još od 1991. godine, Drugoligaš Amijen, i to iz donje polovine Lige 2, nije bio teška prepreka ekipi iz Monte Karla da nastavi sa sjajnim partijama od dolaska Belgijanca Filipa Klemena na klupu.

Serija bez poraza na domaćem terenu započeta još sredinom septembra nastavljena je ove večeri, ali ponovo bez Strahinje Pavlovića u timu. Srpskog reprezentativca nema na listi povređenih, ali ga nije bilo u protokolu za ovaj meč, iako se očekivalo da bi mogao da dobije minute, kojih nema baš mnogo ove sezone. Svega 720 u 11 nastupa.

KUP FRANCUSKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Monako - Amijen 2:0 (1:0)

/Čuameni 5, Voland 54/

Sreda

18.30: (2,30) Beržerak (3,10) Versaj (3,35)

21.15: (2,65) Nica (3,10) Marselj (2,80)

Četvrtak

21.00: (1,62) Nant (3,70) Bastija (6,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kevin VolandOreljen ČuameniMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara