Mitrović (© Reuters)
Mitrović (© Reuters)

Definicija Čempionšipa: Daće ga Mitar, srušiće rekord i uvešće Fulam u Premijer ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 22:37

Srpski napadač dvostruki strelac u trijumfu nad Milvolom

Selektor Dragan Stojković Piksi sa čašom vina u ruci, navijači reprezentacije Srbije na sedmom nebu. Kako je počela ova godina mogla bi da se završi vanrednim uspehom našeg državnog tima na Mundijalu u Kataru. Argumenata na pretek. Između ostalog: Imamo - uz Čira Imobolea - prvog strelca Serije A u liku Dušana Vlahovića i golgetersku zver na drugom kraju Evrope, pošto se Aleksandar Mitrović razgoropadio na terenima Čempionšipa i vodi Fulam ka još jednoj promociju u Premijer ligu.

Kako sad stvari stoje, u najviši rang ostrvskog fudbala će umarširati kao rekorder. Još nije zvanično, međutim, niko nema dilemu da će ubrzo postati najefikasniji fudbaler koji je ikad igrao u ovom takmičenju. Na susretu sa Milvolom postigao je prva dva gola u slavlju 3:0, učvrstio sastav portugalskog trenera Marka Silve na liderskoj poziciji, a sebi obezbedio komotnu poziciju da prestigne Ajvana Tonija, vlasnika rekorda po broju pogodaka u jednoj sezoni u drugom razredu engleskog fudbala. Špic Brentforda je lane brojao do 31, Mitar mu je za petama, jer je drugim preciznim hicem u obaranju gostija sa Den stadiona prišao Toniju na samo korak. A tek smo zagazili u februar.

Izabrane vesti

Pred Aleksandrom Mitrovićem je još 17 utakmica da uđe u istoriju fudbala. Kako igra, jasno je da će to učiniti. Možda već na subotnjem gostovanju Halu, eventualno protiv Hadersfilda ili Piterboroa posle toga... Pre ili kasnije desiće se ono što nikad nije bilo.

Očekivano, jer je bivši prvotimac Partizana definicija Čempionšipa. To je liga u kojoj se snalazi kao akrobata na trapezu. Doduše, možda nije toliko atraktivan, ali oduzima dah.

Osim Tonija i Mitrovića, samo još jedan igrač je spakovao 30 komada na terenima Čempiošipa. Bio je to Glen Mari u dresu Kristal Palasa pre devet sezona. Samo što su oni odigrali kompletno prvenstvo. Srbin je tek u 29. od 46 kola.

U tom periodu dao je više golova nego svi igrači Milvola, Svonsija, Hala, Piterboroa, Barnslija. I još će. Baš kao što se čini da niko ne može da zaustavi Fulam na putu ka povratku u Premijer ligu, jer ima osam bodova više od Blekburna i devet od Bornmuta.

ČEMPIONŠIP - 31. KOLO

Utorak

Koventri – Blekpul 1:1 (1:1)

/Gjokeres 42 – Madin 24/

Derbi – Hal 3:1 (2:0)

/Forsit 19, Lorens 38, Ebosele 47 – Forsit 65 ag/

Fulam – Milvol 3:0 (1:0)

/Mitrović 29, 50, Rid 87/

Luton – Barnsli 2:1 (1:1)

/Kempbel 28, Adebajo 59 pen – Moris 44/

Stouk – Svonsi 3:0 (0:0)

/Filogen-Bidas 47, Baker 59 pen, Braun 78/

Sreda

20.45: Blekburn - Notingem Forest

20.45: Bornmut - Birmingem

20.45: Bristol Siti - Reding

20.45: Kardif - Piterboro

20.45: Preston - Hadersfild

20.45: KPR - Midlzbro

20.45: Šefild Junajted - VBA

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara