Granitna odbrana Saletovog Fenera: Real ubacio samo 51 poen

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 20:41

Marko Gudurić najefikasniji u pobedničkom timu sa 12 poena - 66:51

Granitna odbrana Fenerbahčea dovela je do ludila Real Madrid, koji je u Istanbulu ubacio samo 51 poen, od čega 30 u prve tri četvrtine. Turski klub ne samo da je naneo lideru Evrolige tek četvrti poraz u sezoni, već se petim uzastopnim slavljem u elitnom takmičenju probio na toliko željeno osmo mesto - 66:51.

Kraljevski klub je prošao kroz neverovatne napadačke muke u Istanbulu, u prvoj četvrtini je ubacio osam, a u drugoj devet poena, mada se ni Fener nije proslavio, ali se njegovo slavlje praktično nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje.

Izabrane vesti

Vrlo dobru rolu imao je i srpski košarkaš Marko Gudurić koji je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 12 ubačenih poena, uz četiri skoka i tri asistencije za 22 minuta na parketu. U izrazito neefikasnom meču, samo su petorica igrača bila dvocifeena. Valter Tavares je bio najefikasniji igrač meča sa 14 poena, a samo jedan skok mu je nedostajao da ostvari dabl-dabl učinak. Serhio Ljulj je postigao 12 poena, uz pet skokova, dok su kod Fenera po 10 ubacili Mehmet Mahmutoglu i Dajšon Pjer (uz osam skokova).

Fener je prvi put do dvocifrene razlike stigao u finišu prvog poluvremena, a onda je nije ispuštao do kraja utakmice. Do maksimalne zalihe od 18 poena (48:30) Đorđevićev tim je stigao u poslednjim sekundama trećeg perioda. Real je konačno počeo da pogađa u poslednjem kvartalu, ali sve što je uspeo da učini tim Pabla Lasa bilo je da priđe do zaostatka od 11 poena (45:56). Međutim, Fener je na to odgovorio serijom 5:0 i rešio pitanje pobednika.

Ekipa iz Istanbula je u elitnom takmičenju nanizala pobede nad Olimpijakosom, Žalgirisom, Asvelom, Armanijem i sad Real Madridom. Ne samo da se probila na osmo mesto, već ima i utakmicu manje od Uniksa, pa bi u slučaju nastavka sjajne serije uskoro mogao i dodatno da popravi plasman. Već za tri dana biće u prilici da kruniše sjajne partije, pošto mu na noge dolazi Bajern.

Od poraza na svom terenu, upravo od Fenerbahčea, ekspresno se oporavio Armani, koji je kao gost savladao Fenjeraša Žalgiris sa 74:70. Najzaslužniji za slavlje ekipe Etorea Mesine bio je nezaustavljivi Malkom Dilejni, koji je ubacio 20 poena, dok je pet manje dao Troj Denijels. Kod indisponiranog domaćina Lekavičijus je dao 16, a Tajler Kavano 13. Sastav iz Milana se učvrstio na trećoj poziciji sa skorom od 16 pobeda i sedam poraza.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara