Stiže sunčana sreda: Novosađani, evo šta treba da znate

Stiže nam i "srednji" dan u nedelji. Neki mu se raduju jer ga doživljavaju kao korak bliže vikendu, drugima ne znači ništa posebno.
Stiže sunčana sreda: Novosađani, evo šta treba da znate
Foto: 021.rs

Ipak, treba biti pripremljen za sve što dan može da donese.

Mi vam ne možemo otkriti baš sve što bi moglo da vas zadesi (poprilično toga znamo, ali nismo baš toliko informisani), ali donosimo vam suštinu srede, 9. februara u Novom Sadu.

Vreme
 
Idemo ka višim temperaturama, barem u narednih par dana. U sredu će nas sačekati najniža jutarnja temperatura od 3 stepena Celzijusa, ali će tokom dana najviša temperatura biti prijatnih 13 stepeni. Meteorolozi najavljuju oblačno vreme.
 
Vreme će biti prijatno, ali ne svima. Hronični bolesnici trebalo bi da imaju u vidu svoje srčane tegobe i da malo uspore, a nesanica nije nemoguća za meteoropate. Kao i uvek, budite oprezni u saobraćaju.
 
Dobro je da znate i...
 
Pojedine linije GSP od srede menjaju stajališta u krugu Železničke stanice. Naime, kod "potkovice" su u toku radovi, pa se izmeštaju polazna stajališta brojnih linija - ceo spisak je OVDE. Izmene su na snazi do 14. februara. 
 
Delovi Veternika, Petrovaradina, Sremskih Karlovaca i ceo Futog u sredu neće imati vode zbog radova. Bez vode će od 8 do 12 časova biti ulice Ive Lole Ribara, Kninska i sve okolne ulice u Veterniku, a u istom periodu će u problemu biti Futog. 
 
Preradovićeva, Pavla Jurišića Šturma i okolne ulice u Petrovaradinu bez vode će biti od 8 do 20 časova, dok će u ostatku naselja biti slabiji pritisak. Ulice Nikole Tesle, Njegoševa i okolne ulice u Sremskim Karlovcima bez vode će biti od 8 do 16 časova.
 
Ali to nije kraj "lošim" vestima - delovi Novog Sada i Veternika sutra neće imati struje. Kad je reč o Novom Sadu, Gornje Sajlovo 2-36, 1-39, Sajlovo 2-30, 7-9, Donje Sajlovo 12, 27, Rumenački put 95, crkva, bazna stanica i As kompani biće bez električne energije od 9 do 11 časova.
 
u Veterniku će bez struje biti Ive Lole Ribara 4/a od 9 do 12 časova.
 
Gde ići?
 
U toku je nova izložba "Novosađani biraju" u Galeriji Matice srpske, u okviru koje je priređen zanimljiv izbor poznatih građana iz bogate kolekcije ove institucije kulture.
 
U toku je i bogat program obeležavanja titule Evropske prestonice kulture u okviru programa "Seobe". Detaljan spisak svih događaja nalazi se OVDE. Za sredu se ističe okrugli sto "Istorijat klasične gitare u Novom Sadu" u Eđšegu, a početak je u 15 časova.
 
Tu je i koncert gitariste Stevana Jović na istoj lokaciji, s početkom u 19 časova.
 
Odbojkaši Vojvodine NS Seme u sredu na Spensu igraju protiv ekipe Berlina. Početak je u 18 časova.
 
Od ponedeljka je u galeriji SULUV otvorena izložba "Senke grada" Georga Redžeka. Možete da je pogledate do 18. februara.
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti