Mark Overmars i Edvin van der Sar (© Reuters)
Mark Overmars i Edvin van der Sar (© Reuters)

Marku Overmarsu preti doživotno izbacivanje iz fudbala

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 18:51

Slučaj doskorašnjeg direktora Ajaksa će završiti pred Sportskim sudom Holandije

Kao igrač je bio sjajan, kao funkcioner je pokazao šta može, a kao čovek se Mark Overmars nije baš proslavio. Lako bi moglo da se desi da ga skandal od nedelje veče koji potresa evropski fudbal košta posla, da se više nikad ne bavi fudbalom.

Slučaj doskorašnjeg sportskog direktora velikana iz Amsterdama će se naći pred Sportskim sudom Holandije, a ta ustanova je već najavila da će detaljno ispitati sve okolnosti koje su dovele do ovog slučaja i ako se ispostavi da su optužbe koleginica sa stadiona „Johan Krojf“ utemeljene – a za to već postoje dokaziOvermarsu će biti odrezana žestoka kazna.

Izabrane vesti

Kako javljaju tamošnji mediji, najveća sankcija može da glasi zabranu obavljanja bilo kakvih funkcija u fudbalu do kraja života. U tom slučaju, kazna bi važila isključivo za teritoriju Holandije, što bi ostavilo prostor nekadašnjem ofanzivcu da radi u inostranstvu. Mada je pitanje ko bi ga posle skandala svetskih razmera angažovao, iako mu je Njukasl, primera radi, posle promene vlasnika i upliva arapskog novca nudio bogat ugovor da radi na poslovnoj politici kluba sa Sent Džejms parka.

Overmarsa najpre čeka pismeno izjašnjavanje, isto je u obavezi da uradi Ajaks, koji je saopštio da će sarađivati sa Sportskim sudom, a očekuje se da se disciplinski postupak završi u veoma kratkom roku, pa da doskorašnjem funkcioneru jednog od najprepoznatljivijih klubova planete bude saopštena odluka.

Podsetimo, u nedelju veče Mark Overmars je napustio Ajaks posle deset godina u fotelji sportskog direktora, jer je priznao da je koleginicama slao poruke nepristojne sadržine.


tagovi

Mark OvermarsAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara