Tužilaštvo: Uvredljivi transparent na vaterpolo utakmici nije krivično delo

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da u isticanju transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" na vaterpolo utakmici Crvena zvezda-Šabac nema elemenata krivičnog dela

Više javno tužilaštvo u Beogradu navodi da je o događaju obavešten dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" može da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru, prenosi RTS.

"Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda", ističe se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Na vaterpolo utakmici Crvena zvezda-Šabac navijači domaćeg tima razviji su uvredljivi transparent sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija", što je izazvalo lavinu reakcija u javnosti.

  • Ljupkost

    09.02.2022 13:14
    Je vrlina...
    U stvari je bas ljupko od od ovih ljupkih ljudi ,"navijaca"da svoju ljupkost pokazuju na ovaj nacin.Mislim da je ljupko tuzilastvo to vrlo brzo shvatilo te proglasilo ovu ljupkost za pravilnom sa zeljom da svi stanovnici Srbije budu uvek tako ljupki.
    Aman vise zatvorite vrata ljupke ludnice,previse ih je slobodno!
  • smrdijestina

    09.02.2022 13:05
    Ocekivali ste drugacije?
  • Zadruga zurka

    09.02.2022 11:17
    Tesko je normalno funkcionisati u ovako zatrovanoj sredini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija