(© AFP)
(© AFP)

Razbijen dinamični tandem Portlanda: Si Džej Mekalum napustio Lilarda

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 18:10

Velika razmena sa Nju Orleansom

Devet godina saigrači – odsad rivali. Rastavljen je jedan od najdugovečnijhuih tandema u novijoj istoriji NBA lige. Si Džej Mekalum više nije član Portlanda, tako da tim iz Oregona ostaje „samo“ na jednoj velikoj zvezdi u liku Demijena Lilarda.

Sve je posledica razmene koji se u sredu desio na relaciji Portland – Nju Orleans. Mekalum je napustio Oregon i prešao među Pelikanse, a očekuje se da dobije mnogo bolji ugovor nego što je imao na prethodnoj adresi. S druge strane, sastav trenera Čonsija Bilapsa dobio je u ovom poslovnom poduhvatu čak četvoricu košarkaša: Tomaša Satoranaskog, Didija Louzadu, Džoša Harta i Nikel Aleksander Vokera. Uz to im sleduju naredni pikovi prve i druge runde drafta.

Izabrane vesti

Blejzersi su ostali i bez Tonija Snela i Lerija Nensa Džuniora, ali im najveći gubitak predstavlja odlazak Mekaluma, a obzirom da je ove sezone prosečno ubacivao 20,5 poena po utakmici, usput beležio po 4,5 asistencije i 4,3 skoka. Pod uslovom da ostane na tim brojkama, Si Džej Mekalum bi trebalo da unapredi napadački potencijal Pelikansa, a zanimljivo je da su ove dve ekipe direktni konkurenti za plasman u plej-of.

NBA liga – 4.00: (2,05) Portland (12,5) Orlando (1,95)

Na ovaj način Nju Orleans je posle šest meseci napokon dobio Si Džej Mekaluma, jer ga je tražio i letos, dok je bitno istaći da je istovremeno razbijen duo Lilard – Mekalum, po kom je Portland godinama bio prepoznatljiv. Doduše, sa njima u timu stigao je samo do jednog konferencijskog finala, izgubio je 2019. od Golden Stejt Voriorsa.


tagovi

PortlandPortland TrejlblejzersNju Orleans PelikansDemijan LilardDemijan LilardSi Džej Mekolum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara