Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 594 novoinficiranih i troje umrlih od COVID-a 19


U redu za testiranje na korona virus, Podgorica (4. januar 2022.)
U redu za testiranje na korona virus, Podgorica (4. januar 2022.)

Još 594 osobe u Crnoj Gori su inficirane korona virusom, a u tri su preminule od posljedica epidemije tokom posljednja 24 sata, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Najmlađi među preminulima je imao 37 godina.

RSE o pandemiji COVID-a 19

Priče, analize, foto i video zapisi o COVID-u 19.

Trenutno je 3.979 aktivnih slučajeva COVID-a 19, najviše u Podgorici 1.077.

Nakon što su 3. februara zbog pada broja inficiranih djelimično ublažene epidemiološke mjere, nastavlja se polemika ugostitelja sa Institutom, jer smatraju da im je neopravdano ograničeno poslovanje.

Iz Udruženja ugostitelja Crne Gore su 8.februara saopštili da se posljednjih dana dešavaju masovna okupljanjima po gradovima na koje nadležni ne reaguju, "jer se izgleda COVID-19 može dobiti samo u ugostiteljim objektima, noćnim klubovima i svadbenim salonima, kojima je jedino ograničen i zabranjen rad".

Udruženja ugostitelja i njihovih srodnih djelatnosti su 7.februara organizovali protest tražeći ukidanje svih mjera koje im ograničavaju poslovanje, nakon čega su iz Instituta saopštili da se za to "nisu stekli uslovi".

Epidemiološkim mjerama je ugostiteljima zabranjen rad posle ponoći i organizovanje privatnih proslava, dok je broj posjetilaca ograničen time da na četiri kvadratna metra može biti po jedan gost.

Takođe, svi zaposleni i gosti u ugostiteljskim objektima moraju posjedovati jedan od dokaza da su vakcinisani ili da imaju negativan rezultat testa na korona virus.

Od početka epidemije je registrovano 224.368 infekcija korona virusom, a preminulo je 2.613 oboljelih od COVID-a 19.

XS
SM
MD
LG