Milojević se izvinio Vičeviću 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda reagovao na šovinističko vređanje trenera crveno-belih od strane „delija“, tokom vikend utakmice sa Šapcem.

„Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statuarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i staturane odluke Vaterpolo kluba Crvena zvezda, koja je u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolo klub Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpola sporta, koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve kluba u narednom periodu.

Vaterpolo klub Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću, javno izvinjavam, kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjana Mirka Vičevića i Vaterpolo kluba Crvena zvezda u medijima, u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice, mirno su napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun prisutnih delagata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici između Crvene zvezde i Šapca“, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor kluba, stoji u saopštenju direktora Igora Milojevića.

Bez odgovora na pitanje zašto nije uklonjen transparent „Šiptar, Hrvat, balija, nikad moja bratija“ i ko je odgovoran što nije prekinuto šovinističko skandiranje protiv najtrofejnijeg vaterpoliste Crne Gore i osvajača brojnih medalja sa reprezentacijom Jugoslavije, koji se izjašnjava kao Hrvat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari