Otkrijte "Hoog" - nadrealni svet francuskog umetnika 1Foto: Promo

Francuski umetnik Bendžamin Tole predstaviće beogradskoj publici svoj ludi, nadrealni svet “Hoog” izložbom u Muzeju Svečoveka.

Predstavljanje ovog jedinstvenog sveta desiće se u četvrtak, 10. februara u 20 časova, i biće propraćeno muzikom benda Singidundun, koji će tom prilikom uživo svirati tradicionalne zapadno afričke ritmove na Djembe i Dundun bubnjevima.

Nakon benda sledi DJ kxk, set opuštene atmosfere i muzike.

Povodom rada Tolea ukazano je da umetnik „stvara utisak epileptičnog iskustva sa dosta uvida proizišlih iz bizarnih putovanja“.

Njegova praksa, kako se ističe, „sastoji od tehničkog, teorijskog i rigoroznog znanja, kao i od potpuno primitivnog i spontanog prepuštanja toku svesti, dok umetnik svojim radovima nastoji da dostigne tačku spajanja, – harmoniju između ova dva pola“.

„Tole je posebno zainteresovan za istraživanje psihičkih svetova kroz svoje crteže i za sebe kaže da se ne bavi samo stvaranjem, već samim pronalaskom procesa stvaranja. Kao lovac na blago, on otvara osetljiva vrata umetnosti i prenosi svoja otkrića dalje“, istaknuto je povodom dela ovog umetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari