Vesti

0

Obeležen Dan Кriminalističko-policijskog univerziteta

Autor: SA

Izvor: Beta

Obeležen Dan Кriminalističko-policijskog univerziteta

Izvor: Beta/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas, povodom obeležavanja Dana Кriminalističko-policijskog univerziteta (KPU) studentima da treba da pokažu da je ulaganje države u njihovo obrazovanje vredelo i da će policija sutra, kada oni zauzmu svoje mesto u MUP-u, "biti snažnija i bolja".

Vulin je studentima KPU poručio da se ne pripremaju "da sutra rade sa dobrim, mirnim, pažljivim ljudima, već da se pripremaju da budu brana zlu".

"Mi vas učimo da budete bolji od najboljih da biste mogli da se suprotstavite najgorima. U vas je država Srbija uložila novac, vreme, pažnju da biste jednog dana vi čuvali nju i da biste zaslužili poštovanje", kazao je Vulin.

Rektor КPU Zoran Đurđević istakao je da taj univerzitet ima 59 potpisanih sporazuma sa institucijama u zemlji i 33 sa institucijama izvan Srbije, kao i da je član Međunarodne asocijacije evropskih policijskih koledža.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u sklopu obeležavanja Dana КPU svečano je otvoren amfiteatar, čije je renoviranje finansijski pomogla Savezna kriminalistička policija Nemačke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR