08. februar  2022. 12.11  | Izvor: RTV

U petak sahrana Predraga Peđe Vraneševića

NOVI SAD -

Velikan novosadske i jugoslovenske muzičke scene Predrag Peđa Vranešević biće sahranjenjen u petak 11. februara na Gradskom groblju u Novom Sadu.

"Predrag Peđa Vranješević, zajedno sa porodicom i prijateljima, u svojoj Laboratoriji zvuka godinama je proizvodio ono muzički interesantno i origininalno, podjednako na estradi, u pozorištu, na radiju i televiziji. Time je sve nas, njegove slušaoce, zauvek začarao kao pravi alhemičar i naterao da njegovo stvaralaštvo pamtimo zauvek" navodi se u telegramu saučešća savetnika za kulturu Predsednika Republike Dejana Savića i dodaje "Povodom odlaska sa životne, stvaralačke i muzičke scene Predraga Peđe Vranješevića, višegodišnjeg člana i saradnika vaše medijske kuće, primite izraze iskrenog saučešća u ime Predsednika Republike Aleksandra Vučića i moje lično ime".

Muzičar i višestrani umetnik Predrag Peđa Vranešević, osnivač kultne grupe Laboratorija zvuka, preminuo je u nedelju u Novom Sadu nakon duge i teške bolesti u 76.godini.

Bio je jedna od najkreativnijih ličnosti moderne novosadske kulturne scene, koja se formirala tokom šezdesetih i sedamdesetih, inspirisana podjednako popularnom muzikom svog doba i avangardnom umetnošću.

Tagovi
Srodne vesti