Narodna stranka o istupanju FK "Dinamo" iz lige: Klubovi u Vranju u nemilosti naprednjaka 1Foto: Dušan Pešić

Gradski odbor (GrO) Narodne stranke (NS) u Vranju saopštio je da najoštrije osuđuje izlazak iz lige FK „Dinamo“ iz Vranja, zbog nemogućnosti daljeg takmičenja usled nedostatka finansijskih sredstava, a sve zbog načina na koji se rukovodstvo grada ophodi prema klubu.

Čelnici ove partije više puta su isticali da je ova vlast „grobar vranjskog sporta“, direktno okrivljujući gradonačelnika Slobodana Milenkovića i većnika za sport i omladinu Nenada Đorđevića za stanje u vranjskom sportu.

Kako su saopštili, „sport treba da bude mesto koje će okupljati našu decu, a ‘Dinamo’ je to uvek radio“.

„Mi izražavamo strepnju i za ostale klubove drugih sportova koji su, takođe, u nemilosti naprednjaka i njihovih unutarstranačkih frakcija, da će ih zadesiti slična sudbina. Zato ovim putem šaljemo poruku onima koji rukovode gradom da se uzdrže od daljeg uništavanja vranjskog sporta i vranjskih klubova“, navode oni.

GrO NS, iz tog razloga, poziva naprednjake „da svoje stranačke ratove, osvete i potkusurivanja ne vrše preko leđa ‘Dinama’, niti bilo kog vranjskog kluba“.

„Neka to rešavaju na svojim stranačkim organima ukoliko imaju bar malo pameti i savesti, jer, kao što smo već naveli, vlast dolazi i prolazi, a sport treba da bude teren gde svi koji žele imaju pravo da učestvuju, aktivno ili pasivno i bez obzira na stranačku pripadnost“, navode iz vranjskog odbora NS.

Prema njihovim rečima, FK „Dinamo“ je za Vranjance „više od igre, više od običnog fudbalskog kluba“, premda je osnovan davne 1947. godine.

„Vlasti grada i uprave klubova se menjaju, dolaze i odlaze, menjale su se čak i države, ali je Dinamo kao klub i prepoznatljiv brend Vranja do danas opstao. Međutim, naprednjaci su i to rešili da unište, da ga ugase zbog toga što se ovima u Gradskoj upravi, konkretnije, gradonačelniku i većniku za sport, kao i narodnom poslaniku iz Vranjske Banje, ne sviđa uprava Dinama, koja je na to mesto došla njihovim zaslugama i koja je takođe sastavljena od članova SNS“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari