Seku Sanogo tokom duela sa Midtjilandom (Foto:Starsport)
Seku Sanogo tokom duela sa Midtjilandom (Foto:Starsport)

Ključna rola Sekua Sanogoa

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 09:46

I zašto su na Marakani insistirali na dovođenju Ada...

Vremena za preokret još ima, ali sve je izvesnije da će Crvena zvezda i šef stručnog štaba Dejan Stanković ostati bez planiranog pojačanja, veziste Šerifa Edmunda Ada. Srpski šampion je, i posle odlaska Njegoša Petrovića u Granadu, popunjen na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog. Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače Seku Sanogo biće prva opcija, i u većini mečeva, kada Stanković bude mogao da računa na sve raspoložive snage, igraće u tandemu sa Gelorom Kangom.

Kao alternative tu su još Nenad Krstičić, zatim Slavoljub Srnić, mladi Stanković, dok defanzivnije u veznom redu može da igra i Petar Stanić. Međutim, želeli su na Marakani da dovedu Edmunda Ada iz više razloga. Imali bi šest meseci “lufta” da spreme zamenu za Sekua Sanogoa, a takođe pojavljivanje mladog reprezentativca Gane rasteretilo bi jednog od ključnih Stankovićevih igrača tokom prolećnih izazova.

Izabrane vesti

Imali su ideju u Ljutice Bogdana da Sanoga koriste u centralnom delu odbrane, posebno u predstojećim evropskim mečevima u formaciji sa trojicom štopera. Međutim, pitanje je da li će Dejan Stanković imati takav luksuz u slučaju da ne dođe do novog preokreta kada je u pitanju angažovanje Edmunda Ada. Čini se da je razlika između ponude i potražanje u ovom trenutku prevelika (700.000 evra) i da gotovo ne postoji šansa da mladi vezista dođe u Beograd.

Imaće Seku Sanogo možda i kljuučnu rolu na proleće kada su u pitanju Zvezdine šampionske ambicije i želja da se napravi novo evropsko čudo. Mnogo puta tokom dosadašnjeg staža u Ljutice Bogdana Dejan Stanković je isticao da je snažni vezista možda i ključna figura za balans igre u sredini terena. Odnosno Seku Sanogo je agresijom i snagom davao mogućnost ofanzivcima crveno-belih da se razmahnu. Međutim, jesenas je kuburio sa povredama, odigrao je samo 11 utakmica u Superligi Srbije.

Prethodni duel u domaćem šampionatu Seku Sanogo je odigrao još 7. novembra na gostovanju Vojvodini. Zbog povrede mišića propustio je šest poslednjih jesenjih izazova, nije ga bilo ni na gostovanju Bragi, obzirom da je obnovio povredu u finišu beogradskog meča sa Ludogorecom.

Sličan problem tokom proleća bio bi nenadoknadiv gubitak za crveno-bele, bez obzira što je Slavoljub Srnić pokazao u nekim mečevima da može da bude izuzetno koristan na poziciji zadnjeg veznog. Nadaju se na Marakani da će kompletno odrađene pripreme pomoći Nenadu Krstičiću da se vrati na nekadašnji nivo. Bilo bi to nesumnjivo najveće pojačanje za Dejana Stankovića, obzirom da je godinu dana insistirao na transferu nekadašnjeg člana Sampdorije.

Mladi Stanković je odradio druge seniorske pripreme, iza njega je godinu dana igranja u Grafičaru, i verovatno je napredovao do te mere da može da igra domaće mečeve nižeg intenziteta. Problem je samo što Crvena zvezda nema pravo na grešku, uzimajući u obzir pet bodova deficita u odnosu na večitog rivala iz Humske.


tagovi

Seku SanogoEdmund Ado

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara