Društvo

Vozači oprez: Ugažen snijeg i poledica u istočnim krajevima

Vozači oprez: Ugažen snijeg i poledica u istočnim krajevima
Foto: Ilustracija | Vozači oprez: Ugažen snijeg i poledica u istočnim krajevima

BANJALUKA - Saobraćaj u RS se ovog jutra odvija bez posebnih ograničenja i zastoja, u istočnim krajevima padavine su prestale, ali na kolovozu u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima poledice i mjestimično ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Federaciji BiH (FBiH) mjestimično duva jak vjetar, koji na dionicama sa snijegom formira manje sniježne nanose, poput putnih pravaca Posušje-Tomislavgrad-Šuica-Kupres-Bugojno, Livno-Šuica, Priluka-Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje (preko Blidinja).

Na ovim dionicama za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz i na prevoju Makljen na putu Prozor-Gornji Vakuf (Uskoplje).

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na putevima na kojima se izvode radovi i na tim mjestima je obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi su aktuelni na magistralnom putu Banjaluka-Stari Majdan, te regionalnom putevima Šipovo-Novo Selo, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom saobraćajnom trakom, zbog aktiviranih klizišta, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom,

Saobraća se uspooreno, zbog radova, odvija na putnim pravcima Jablanica-Mostar, Jajce-Donji Vakuf, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije