(©Reuters)
(©Reuters)

Ronaldo zakuvao, pa tražio od Ferdinanda da ga miri sa Runijem

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.02.22. | 06:39

Reč je o utakmici sa Mundijala 2006.

Legendarni defanzivac Mančester junajted Rio Ferdinand otkrio je engleskim medijima da je 2006. godine on bio medijator u pomirenju Kristijana Ronalda i Vejna Runija posle utakmice na Mundijalu u Nemačkoj.

Sva trojica su bili saigrači u Junajtedu, ali su se njihove reprezentacije, Portugalija i Engleska, sudarile u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izabrane vesti

Igrao se 61. minut kada je Runi nagazio Rikarda Karvalja, a ceo portugalski tim, predvođen Ronaldom, skočio je na sudiju tražeći crveni karton za Engleza. Kamera je čak snimila Kristijana kako namiguje svojoj klupi.

Ali, Ronaldo je bio taj koji je odmah posle utakmice tražio pomirenje.

Kristijano mi je odmah prišao, čim se završila utakmica i tražio je da ga odvedem kod Runija. Ronaldo je tvrdio da nije tražio isključenje. Vejn je bio u svlačionici besan kao ris. Kristijano se pravdao kako nije mislio ništa zlonamerno, kako smo mi svi u istom klubu, kako nikad ne bi učinio nešto nažao Runiju“, pričao je Rio.

Prihvatio je Ferdinand ulogu medijatora.

„Otišao sam kod Vejna i rekao mu da Kristijano želi da priča s njim. Spojio sam ih i pustio da sami rešavaju, nisam ni reč više rekao“, dodao je Rio.

Stvari su se slegle, a obojica su u narednoj sezoni postigla po 23 gola i bila izuzetno zaslužna za titulu Mančester junajteda. 


tagovi

Rio FerdinandKristijano RonaldoVejn RuniMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara