Majer (©Reuters)
Majer (©Reuters)

Matijas Majer je tata za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.02.22. | 05:10

Treće zlato za austrijskog skijaša

Nikada nije bio prvak sveta. Nikada nije osvojio Svetski kup. Čak ni mali Kristalni globus za najboljeg u nekoj od disciplina. Ali je zato Matijas Majer uzeo treće olimpijsko zlato!

Neverovatni Austrijanac je bio olimpijski pobednik u spustu 2014. u Sočiju, pa je četiri godine kasnije osvojio najsjajnije odličje u Superveleslalomu. I evo, danas Matijas Majer slavi zlatnu medalju ponovo osvojenu u Superdžiju!

Izabrane vesti

I to dan nakon što se okitio bronzom u spustu. Šta drugo reći osim apsolutni „tata“ za Olimpijske igre! Samo 11 pobeda u celoj karijeri ima skijaš iz Austrije, ali izgleda da je doktor da tempira formu kada je najpotrebnije, kada se skija za večnost, a ne za sabiranje bodova tokom cele sezone.

Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Rajan Kohran-Sigl, koji je za četiri stotinke bio sporiji od Majera, dok je bronza pripala Norvežaninu Aleksandru Omotu Kildeu.

Najveće razočaranje Superdžija je Beat Fojc, koji je dan ranije postao olimpijski pobednik u spustu, ali u ovoj trci nije stigao do cilja. Baš kao ni Kristof Inerhofer, najveća italijanska nada u medalju.

Majer je doneo Austriji prvu zlatnu medalju na Igrama u Pekingu.


tagovi

skijanjeMatijas MajerOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara