Overmars: Sramota me je, napuštam Ajaks 1Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Mark Overmars, bivši holandski reprezentativac, podneo je ostavku na funkciju sportskog direktora Ajaksa pošto je obelodanjeno da je slao „neprikladne poruke koleginicama u klubu tokom dužeg vremenskog perioda“.

„Nažalost, nisam shvatio da ovim prelazim granicu, ali mi je to postalo jasno poslednjih dana“, rekao je ovim povodom Overmars u izjavi za javnost, a zatim dodao:

„Odjednom sam osetio ogroman pritisak. Izvinjavam se. Svakako da je za nekoga na mom mestu ovakvo ponašanje neprihvatljivo. Sada i ja to vidim. Ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajaks“, obelodanio je Overmars. On je preuzeo funkciju sportskog direktora u Ajaksu pre skoro deset godina, a nedavno je produžio ugovor do juna 2026. godine.

Direktor „kopljanika“ Edvin Van der Sar izjavio je da je „ova situacija užasna za sve u klubu“.

„U svojoj ulozi, takođe se osećam odgovornim da pomognem kolegama. Bezbedna sportska i radna klima je veoma važna. Tome ćemo posvetiti još više pažnje u bliskoj budućnosti. To je sada naglo završilo. Radimo na nečemu divnom ovde u Ajaksu, tako da će ova vest takođe biti udarac za sve kojima je stalo do Ajaksa“, rekao je Van der Sar.

Mark Overmars je fudbalsku karijeru počeo Gou Ahed Iglsima 1990. godine, zatim je bio član Viljema, a 1992. prešao je u Ajaks.

Od 1997. do 2000. igrao je u Arsenalu, da bi potom otišao u Barselonu. Overmars je 2004. objavio da prekida fudbalsku karijeru zbog povrede kolena, ali je 2008. odlučio da odigra još jednu sezonu nastupa za Iglse, u kojima je počeo karijeru.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 86 utakmica i postigao 17 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari