Fudbaleri Atletik Bilbaa (Reuters)
Fudbaleri Atletik Bilbaa (Reuters)

Bilbao ide po Kup kralja, ali i po Evropu: Preokret na San Mamesu za deset minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 22:57

Espanjol poveo u trećem minutu, pa do 16. primio dva gola i otišao iz Baskije praznih šaka - 2:1

Kakve nepune tri nedelje za Atletik Bilbao. Baski su od 20. januara izbacili Barselonu i Real Madrid, stigavši u polufinale Kupa kralja koji su poslednji put osvojili 1984. godine. Ali pored pohoda na dugo čekani pehar, odlična forma u Primeri dovela ih je u poziciju da im Evropa beži samo bod, a Liga šampiona dostižna četiri. Izabranike Marselina Garsije Torala nije uzdrmao rano primljen pogodak protiv Espanjola, već im je poslužio za demonstarciju karaktera i samopouzdanja na kojem jašu, te su ekspresno okrenuli meč na San Mamesu u svoju korist - 2:1

Espanjol je ove sezone bio mina mnogim favoritima. Srušio je Real Madrid, Real Sosijedad, Valensiju, ali je Bilbao imao dva ubojita oružja. Samo dva minuta nakon što je zimsko pojačanje iz Krasnodara Toni Vilena probušio mrežu Unaija Simona, Oihan Sanset je nastavio da ređa nestvarne brojke. Izbegao je ofsajd zamku, naciljao dalji ugao i pogodio malu mrežu, nakon čega možemo da konstatujemo da je učestvovao u sedam (pet pogodaka, dve asistencije) od poslednjih osam golova Lavova u Primeri. Pritom, niko od 19. decembra nema bolje brojke u španskoj eliti.

Izabrane vesti

Druga opasnost za Espanjol ukazala se u vazduhu. Injigo Martinez je posle asistencije Danija Vivijana došao do šestog gola glavom od januara 2021. godine (sva takmičenja). Kada je reč o golovima pomenutim delom tela, u poslednjih godinu dana nema ubojitijeg defanzivca u Primeri od njega.

Rival iz Barselone je bio nešto konkretniji u tokom drugog poluvremena, ali neznatno imajući u vidu da smo tada gledali popriličnu uspavanku. Kod gostiju se debelo osetio izostanak Raula de Tomasa, vlasnika 12 pogodaka ove sezone, ujedno i čoveka koji sa Žuniorom Vinisijusom i Huanmijem deli epitet drugog strelca lige.

Baski su napravili sjajnu uvertiru za ono što ih čeka u četvrtak, a to je prvi okršaj polufinala Kupa Kralja protiv Valensije.

PRIMERA – 23. KOLO

Petak

Hetafe – Levante 3:0 (2:0)

/Unal 1, 29, Alenja 95/

Subota

Elče - Alaves 3:1 (0:1)

/Milja 46, 58, Fidel 86 - Hoselu 18/

Majorka - Kadiz 2:1 (0:1)

/Sevilja 20 pen, Murići 66 pen - Alkaraz 8/

Selta - Rajo Valjekano 2:0 (1:0)

/Mendez 12, 80/

Osasuna - Sevilja 0:0

Nedelja

Valensija - Real Sosijedad 0:0

Barselona - Atletiko Madrid 4:2 (3:1)

/Alba 10, Gavi 21, Arauho 43, Alves 49 – Karasko 8/

Betis - Viljareal 0:2 (0:1)

/Tores 41, Kapue 83/

Real Madrid - Granada 1:0 (0:0)

/Asensio 74/

Ponedeljak

Atletik Bilbao - Espanjol 2:1 (2:1)

/Sanset 5, Martinez 16 - Vilena 3/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletik BilbaoEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara