VELJA I MARE PREBACUJU KRIVICU NA DRUGOG: Belivuku i Miljkoviću na saslušanju pokazane fotografije žrtve iz kuće smrti u Ritopeku!
Foto: MUP RS

TužilaštvO za organizovani kriminal

VELJA I MARE PREBACUJU KRIVICU NA DRUGOG: Belivuku i Miljkoviću na saslušanju pokazane fotografije žrtve iz kuće smrti u Ritopeku!

Crna Hronika -

Goran Mihajlović na prevaru namamljen i otet 1. aprila 2019. godine. Od tog trenutka mu se izgubio svaki trag

U prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) u ponedeljak su ispitani osumnjičeni za otmicu i teško ubistvo Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika.

Okrivljenima Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Vladi Draganiću, Milošu Budimiru i Nikoli Spasojeviću pokazane su i fotografije ovog mladića, nastale u kući smrti u Ritopeku, dok je on još bio živ. Predočeni su im i ostali dokazi prikupljeni o njegovoj livkidaciji. Osumnjičena petorka negirala je zločin.

Belivuk i Miljković su u ponedeljak izjavili da sa tim ubistvom nemaju nikakve veze i da je to učinio neko drugi. Na identičan način su se izjasnili i ostali. Ovim je započelo rasvetljavanje svih okolnosti kidnapovanja i smaknuća mladića iz Resnika.

U zahtevu za sprovođenje istrage, tužilaštvo navodi da je Mihajlović na prevaru namamljen i otet 1. aprila 2019. godine. Od tog trenutka mu se izgubio svaki trag. Najmanje jedan dan je bio živ i držan zatočen u vikendici nadomak Beograda. Kako se sumnja, vođe kriminalne grupe Belivuk i Miljković naterali su ga da im da šifru i otvori zaštićenu aplikaciju "Skaj".

- Od najmanje šestorice beogradskih dilera, sa kojima je Mihajlović bio u kontaktu i uzimao drogu, ukrali su narkotike u vrednosti od oko 250.000 evra - navodi izvor iz istrage.

- LJudi su bili uvereni da "robu" daju Mihajloviću, koji je bio "fer plej" igrač u tim kriminalnim vodama. Uvek je plaćao i nikom nije ostao dužan. Tek kada je on nestao, a započela istraga, razotkrivena je i prevara.

Mihajlović je ubijen, kako se sumnja, u Ritopeku, a potom je njegovo telo kamionom prebačeno u jednu vikendicu u ataru sela Surduk, u podnožju Fruške gore. Prema prikupljenim informacijama, u dvorištu tog objekta je napravljena lomača od starih automobilskih guma, gde je Mihajlović zapaljen. Ono što nije izgorelo, Belivuk i Miljković su, navodno, usitnili čekićima i stavili u najlon džakove, koji su bačeni sa Pupinovog mosta u Dunav.

Novi okrivljeni-saradnik, kao što su objavile "Novosti", doprineo je da se rasvetle i nove likvidacije ove kriminalne grupe. Ubistvo ovog mladića je jedno od prvih za koje se sumnjiči ova kriminalna grupa iz Beograda, odnosno vođe Belivuk i Miljković. Prethodno su oslobođeni za likvidaciju karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine zbog nedostatka dokaza. Sumnja se da su posle toga promenili "metod" i žrtve prvo kidnapovali, a potom odvodili u kuću smrti u Ritopek, gde su ih ubijali.

- Postoje operativni podaci da je posle Mihajlovića vrlo brzo ubijen i Miljkovićev kum Mirko Kojić Koja, investitor sa Zvezdare - ističe naš sagovornik. - Još se istražuje da li je Kojić otrovan ili je zadavljen žicom.

U ovom trenutku privodi se kraju istraga o kidnapovanju i ubistvu Nikole Mitića (33). Nestanak bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića prijavljen je 10. avgusta 2020. godine. On je od kuće krenuo u grad da se nađe na sestrom. Više nije viđen. Ono što je zaprepastilo srpske inspektore je činjenica da je mladić kidnapovan ispred američke ambasade na Dedinju, a da niko od osoblja nije reagovao i obavestio nadležne organe o tome.

RAT U KRIMI-KLANU

Među optuženim pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića traje pravi "rat" ko će pre doći do privilegovanog položaja i steći status okrivljeni saradnik i time izbeći doživotnu robiju. Nekolicina njih je ispričala gotovo sve o zločinima, ali i o funkcionisanju grupe, sa puno detalja i informacija, ali nisu uspeli da se domognu povlašćenog položaja.

Ipak, zahvaljujući njihovim podacima i saznanjima, TOK je usmerio istrage u određenim pravcima. Narednih nedelja može da se očekuje rasvetljavanje novih likvidacija u regionu, a i šire.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track